Brugge blijft echte bierstad

VEEL REACTIES OP VRAAG NAAR ANEKDOTES BOURGOGNE DES FLANDRES

BRUGGE  – Enkele weken geleden brachten de media nieuws van de nieuwe microbrouwerij van Bourgogne des Flandres. Die wordt binnenkort, en dat na 60 jaar, opnieuw binnen de Brugse  stadsmuren verwacht en jawel, er zal opnieuw bier gebrouwen worden.

Een factuurhoofd van de toenmalige brouwerij Den Os.
Een factuurhoofd van de toenmalige brouwerij Den Os.

In de reportage over de brouwerij die binnenkort, en dat na 60 jaar, opnieuw binnen de Brugse stadsmuren verwacht wordt en bier zal brouwen, stond ook een oproep om anekdotes, herinneringen en objecten over Bourgogne des Flandres in te sturen. Die oproep werd warm ontvangen door Bruggelingen en aangespoelden. Stambomen, oude factuurhoofden en foto’s: alles zat erbij. Een bewijs dat Brugge een heuse bierstad is, zowel vroeger als nu.

WIN JE EIGEN FLES
Een verzameling is nooit compleet. Dat weten ze bij Bourgogne des Flandres natuurlijk ook. En vermits de brouwerij een Brugse geschiedenis van enkele eeuwen heeft, spreekt het bijna voor zich dat er van de legendarische brouwerij nog veel verborgen schatten op zolders en elders liggen. Samen met ‘t Hamerken Brugge (Vereniging voor Brouwerijgeschiedenis) gaat Bourgogne des Flanders op zoek naar herinneringen en objecten die te maken hebben met de voormalige Brugse brouwerijen Den Os, La Marine en De Sterre/Ten Ezele.

Daarvoor kan contact opgenomen worden via info@bourgognedesflandres.be of spring eens binnen
in de Finest Brewery Shop van Bourgogne des Flandres in de Wollestraat 16 in Brugge. Laat zeker  je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer) na, zodat de brouwerij je kan belonen met een 75cl-fles Bourgogne des Flandres. Veel zoekplezier…

Bron : Het Brugsch Handelsblad 13 maart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s