“Brouwerij Den Druppel” brouwt het Beste Hobbybier der Lage Landen, “De Goedheilige Mannen” wint titel Beste Studentenbier!

11357197_10153878610443709_9114760146020246911_o

Gisteren steeg de spanning ten top voor de finale van de zesde Brouwland Biercompetitie. 152 teams hadden hun eigen bierbrouwsel ingediend bij organisator Brouwland na ijverig thuis schroten, maischen, mengen, gisten en bottelen. Na een eerste selectie bleven er voor elke categorie (Beste Hobbybier en Beste Studentenbier) nog vijf kandidaten over. Een professionele jury verkoos “Brouwerij Den Druppel” na een uitgebreide blinde proeftest tot Beste Hobbybier der Lage Landen; “De Goedheilige Mannen” werd bekroond met de titel Beste Studentenbier. De winnaars gaan naar huis met de hoofdprijs: 500 liter van hun eigen bierrecept. Bovendien zullen deze twee nieuwe brouwsels drie maanden lang exclusief door Delhaize verdeeld worden. Santé!

11241444_10153878610438709_8678161665508005223_o

De jaarlijkse wedstrijd van Brouwland voor het brouwen van een eigen bier is dit jaar opnieuw een groot succes. Begin dit jaar werd het startschot gegeven, sindsdien zijn de deelnemers uit België en Nederland bezig met deze competitie: brouwen, gisten, bottelen, een originele naam bedenken en een subliem etiket ontwerpen; de afgelopen maanden stonden voor 152 teams uit België en Nederland in het teken van Bier! Na een grondige voorproefronde selecteerde de Brouwland vakjury begin mei per categorie uiteindelijk vijf teams. Zij namen het tegen elkaar op in de finale.

Op 23 mei verzamelden de tien finalisten tijdens de opendeurdagen van Brouwland in Beverlo. In de categorie ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ traden aan: Brouwerij Den Druppel, Triton, Krisis brouwers, Legia, Tomax Brewery en in de categorie ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’: Brewgineers, The Wild Brewers, De Goedheilige Mannen, Bob De Brouwer en het Collège Saint François d’Assise.
Peter van Asbroeck zorgde voor de presentatie en de juiste sfeer en toen was het aan de deskundige jury (bestaande uit Sofie Vanrafelghem, Dirk De Kelver, Luc De Raedemaeker, Fiona De Lange, Dominik Maldoner, Yannick De Cocquéau, Jan Rumes en Hilaire Spreuwers) om na een blinde smaaktest te wikken en wegen en uit de finalisten het bier te kiezen dat aan alle strenge selectienormen voldeed inzake smaak, textuur, schuimkraag, enz.

Nieuwsgierig naar deze twee totaal nieuwe biertjes op de biermarkt? Binnenkort verdeelt Delhaize drie maanden lang exclusief het bier van “Brouwerij Den Druppel” en “De Goedheilige Mannen” in hun winkels. Laat de kroonkurken maar ploppen!

De Resultaten:
Categorie Beste Hobbybier

1. Brouwerij Den Druppel
2. Krisis brouwers
3. Legia
4. Tomax Brewery
5. Triton

Categorie Beste Studentenbier
1. De Goedheilige Mannen
2. Collège Saint François d’Assise
3. Bob De Brouwer
4. The Wild Brewers
5. Brewgineers

Brouwland: waar bierbrouwers thuis zijn …

De firma Brouwland in Beverlo bestaat al meer dan veertig jaar en heeft een sterke reputatie opgebouwd als de meest gespecialiseerde leverancier in Europa van ingrediënten en uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn en likeur. Je kunt er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel, zowel voor hoogwaardige basisstoffen als de bekende Beierse Weyermann (bio)mouten tot de populaire Belgische Brewferm kits voor hobbybrouwers. Alles om jouw bier net dat tikkeltje meer te geven!

Info : www.brouwland.comwww.mijnbier.be