De magie van het lambiekbier

ALSEMBERG – Bezoekerscentrum De Lambiek is dé plaats bij uitstek om alles te weten te komen over het unieke bier dat enkel in onze regio optimaal gebrouwen kan worden. Omdat het brouwen van lambiek tot ons erfgoed  behoort, werd ook voor jongeren een  educatief pakket ontwikkeld.

6Q-152W22M:172103

Vanaf het eind van de 19de eeuw was de productie van lambiek een belangrijke factor in de economie van deze regio. Op initiatief van de gemeente Beersel opende in 2011 bezoekerscentrum De Lambiek de deuren. Om ook jongeren hierbij te betrekken werd onder de noemer De magie van het lambiekbier een  educatief pakket voor de derde graad van het lager onderwijs uitgewerkt. Het pakket houdt rekening met de leerplandoelstellingen. Samen met een begeleider kunnen de leerlingen in het bezoekerscentrum terecht om de lambiek in al zijn facetten te leren kennen. Deze kennismaking gebeurt aan de hand van vijf ontdekkingsmomenten.

6Q-152W22M:172103

Concreet gaat het om een filmpje, voeldozen, puzzels, het maken van een lavalamp en tenslotte worden alle indrukken bij elkaar gebracht via een Japans verteltheater, de kamishibai. Na het bezoek kunnen de  leerkrachten in de klas nog aan de slag met een werkmap, zodat de opgedane kennis niet verloren gaat. Uiteraard kan het ontdekken van het lambiekbrouwen ook gebeuren door al wie het bezoekerscentrum eens binnenstapt.

Info : www.delambiek.be

Bron : De Streekkrant Zennevallei 3 juni (MVG/foto lgo)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s