Chrysantenbier

Chrysantenveredelaar Gediflora brengt Belgian Mum N°1 op de biermarkt, een blond bier dat met chrysantenextract is gebrouwen .
Belgian Mum
Chrysantenverderler Gediflora uit Oostnieuwkerke organiseert het veredelen en vermeerderen van potchrysantenen en wordt geleid door David Daenens(36) en zijn echtgenote Elien Pieters. Zij hebben een patent op een 140-tal eigen gecreëerde chrysantenrassen. Sinds kort presenteert de firma een eigen bier : de Belgian MumN°1, een blond biertje van 6,5 graden alcoholvolume. “Elk jaar nemen we deel aan tal van beurzen. Om wat uit het pak en in het oog te springen, hebben we een biertje laten brouwen, en zo ook onze bourgondische West-Vlaamse  wat extra in de verf te zetten.”
mum
Gediflora deed daarvoor een beroep op brouwerij ’t Gaverhopke uit Harelbeke (momenteel ook in Waregem)  en liet 1.000 liter brouwen. “En daarvoor gebruiken we echte chrysanten”, zegt David trots.
“We oogsten de bloemen, laten die drogen en nemen dan een extract. Dat wordt tijdens het brouwproces ingevoegd . Belgian Mum N°1 iseen fris biertje en je ruikt duidelijk de aanwezigheid van  chrysanten. De eerste 1.000 liter is ondertussen bijna uitverkocht, eind september wordt het tweede brouwsel opgestart.”
mum2
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s