Hamse Persers geven een Bierfeest

HAM – De wijnmakers en bierbrouwers van De Hamse Persers organiseren op zaterdag 12 september Het Hams Bierfeest in feestzaal De Zille in Kwaadmechelen. Van 15 tot 22 uur kan men er vele soorten bieren proeven.

8Q-75W37M:153707

Het verhaal van club begint in 1984 na eenlokale cursus over wijn maken. Er werd besloten om De Hamse Persers op te richten. Dat jaar werd aangesloten bij het VAW, dat is de Vereniging van wijnbouwers, wijnmakers en bierbrouwers. In de eerste jaren werd er door de leden enkel wijn gemaakt. In 1992 werden er lessen bierbrouwen gevolgd.  Vanaf dan nam het brouwen van bier ook een belangrijke plaats in de clubwerking in.

“SCHIEVE” GLAZEN
Op het Hams Bierfeest zal enkel bier geschonken worden. Men zal kunnen proeven van de brouwsels van de clubleden zoals “Het Hams Blondje” en het donkere “Nonkske”. Brouwmeester Rudi Beyens van Het  Vicus Genotschap vzw uit Ham zal natuurlijk present zijn om zijn Vicus te promoten. Ook een opmerkelijke aanwezige zal brouwer Frank Mannaerts zijn. Hij heeft in het naburige Olmen huisbrouwerij De Schieve opgestart.

Heel apart zijn de glazen die daadwerkelijk “schief” staan. Elke eerste zaterdag van de maand kan men hem aan het werk zien. Clublid Gert Jordens van brouwerij ’t Jessenhofke laat zijn bieren proeven.

Wie meer wil weten over De Hamse Persers kan contact opnemen met August Geens op 0498 75 39 74.

Klik hier voor hun Facebookpagina.

Bron De Weekkrant 9 september (mava/foto mava)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s