Opendeur bier- en wijngilde Mol

MOL- De leden van de Molse Bier- en Wijngilde, de lokale afdeling van VAWnationaal (Vereniging Ambachtelijke wijnbouwers, wijnmakers en bierbrouwers) maken appelsap, wijn, kaas, likeur en zuurkool en brouwen bier. Dit al 36 jaar op rij. En met het nodige succes.

136W37_004

Oorspronkelijk is de Molse gilde ontstaan uit een aantal vrienden die geboeid waren in het maken van fruitwijnen. Vandaag staat er wel meer op hun programma. Om iedereen de kans te geven kennis te maken met hun ambachtelijke lekkernijen nodigt de Molse Bier- en Wijngilde jou uit op haar jaarlijkse opendeurdag. De leden gaan er prat op dat hun clubbieren en clubwijnen kunnen wedijveren met commerciële bieren en wijnen.

“Daarom dagen we dit jaar de bezoekers uit om tussen een aantal bieren het ene commerciële bier er uit te halen tussen een aantal bieren door onze leden gebrouwen. Geloof ons, geen gemakkelijke opdracht.” Er werd ook een café ingericht waar de clubbieren en clubwijnen geschonken worden en waar diverse snacks ( pannenkoeken, hotdogs) verkrijgbaar zijn. “Ook ons brouwlokaal, waar we trots op zijn, kan bezichtigd worden.

En verder staan er nog dingen op het programma: demonstraties bierbrouwen, een demonstratie appels persen, een uitgebreide infostand over de werking van de club, er is een aanwezigheidsquiz met leuke prijzen,….” Opendeurdag op zondag 20 september van 13 tot 19 uur. Adres: Parochiecentrum Miloheem, Milostraat 13 in Mol Millegem. De inkom gratis.

Info: www.vaw-mol.be

Bron : De Streekkrant Mol 9 september (elva)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s