Uw hele leven (gratis) bier ?

Crowdfunding-campagne voor eigen brouwinstallatie Brouwerij Broers

Brouwerij Broers zet een volgende stap in het uitbouwen van hun bierbrouw-activiteiten. Na 2 jaar uitbesteden van het brouwproces aan brouwerij Boelens uit Belsele, werd het tijd om een volgende sprong te wagen. Via een unieke crowdfunding-campagne willen ze financiële middelen ophalen bij het brede publiek om de aankoop van een eigen brouwinstallatie rond te krijgen. Uiteraard worden de intekenaars ruim gecompenseerd door de Brouwerij Broers.

Je kan als particulier op twee manieren een bijdrage leveren. Je krijgt daarvoor iets moois in de plaats.

slideshow_1

Je investeert een éénmalig bedrag van 120 eur. Als wederdienst ontvang je gedurende de rest van je leven jaarlijks een pakketje van 4 flessen (75 cl) van de bieren van de Brouwerij. De Broers hebben immers de ambitie elk jaar een nieuw bier op de markt te brengen. Een ideaal en levenslang cadeau voor vader- of moederdag, verjaardagen, pensioneringen, enz. Je verdient op die manier je geïnvesteerde bedrag gegarandeerd terug.

De andere mogelijkheid is een éénmalige investering van 1000 eur. Als je dit bedrag schenkt, brouw je samen met de Broers een eigen bier, waarvan jij samen met hun de ingrediënten bepaalt. Ook het lay-out van het etiket en de naam van het bier wordt samen met jou bepaald. Je ontvangt van dit bier een éénmalige levering van 450 liter, in flesjes uiteraard. Voor wie een beetje kan rekenen is deze investering een absolute aanrader! Ideaal om te schenken op trouwfeesten, communies en lentefeesten, verjaardagfuifjes of een housewarming-feestje.

Intekenen op de crowdfunding-campagne kan via de website van de Broers, (klik hier), of rechtstreeks via één van de broers zelf, via info@brouwerijbroers.be. De brouwerij heeft ook een eigen Facebook-pagina, facebook.com/brouwerijbroers. Door in te tekenen wordt je geen aandeelhouder van de brouwerij. Je geeft een schenking en krijgt in ruil daarvoor hun producten in natura. Indien de brouwerij het vooropgestelde bedrag van 30.000 eur kan binnenhalen, vieren ze dit met een receptie voor alle intekenaars. Het eerste pakketje bier zal daar ook overhandigd worden aan alle investeerders.

De aan te kopen brouwinstallatie is een installatie van Brouwerij Maenhout met een capaciteit van 25.000 liter per jaar. Dat werd stilaan te weinig voor Brouwerij Maenhout om aan de vraag te voldoen. Brouwerij Broers hoopt uiteraard in de voetstappen te kunnen treden van die lokale brouwerij met deze eerste aankoop van een eigen installatie.

Brouwerij Broers werd in september 2013 opgericht door de drie broers. Thomas Laureys is afkomstig uit Zelzate en uitgeweken naar Gentbrugge. Zijn jongere broer Ruben Laureys woont op Overslag in Wachtebeke. Hun schoonbroer Bram Bossuyt, een ingeweken westvlaming uit de buurt van Meulebeke, verbouwt momenteel een oud schoolgebouw in Overslag om er te gaan wonen met Kaat, de zus van de 2 andere broers. In een ander schoolpand verbonden aan hun nieuwe woning, zal de brouwerij gehuisvest worden. Er zijn ook toekomstplannen om aan de brouwerij een gelagzaal te verbinden, waar je op zaterdagmiddagen hun bier kan degusteren. Dit is echter nog verdere toekomstmuziek. Bram en Ruben zijn allebei gediplomeerde zythologen, ‘bierkenners’ in de volksmond.

Het eerste bier dat zij op de markt brachten was de Brughopper. Dit bier werd gelanceerd ter gelegenheid van een jubileum van Chiro Brug Zelzate, die ook meteen zijn naam schonk aan het bier: brug + hop. Twee van de drie broers hebben, net als zowat hun gehele familie, een verleden als lid en leider van die jeugdbeweging. De familie Laureys en jongens-chiro Brug Zelzate kan je moeilijk gescheiden zien. Doorheen de geschiedenis hebben zowat alle mannelijke telgen van de familie Laureys wel bijgedragen tot het succes van die jeugdbeweging. Vandaar vonden ze de feestelijke receptie een ideale gelegenheid om hun bier te lanceren.

De Brughopper viel echter zodanig in de smaak, dat de Broers beslisten om het bier ook op bredere schaal te verdelen, waardoor het intussen stilaan een kleine hit wordt in de geboortestreken van de Broers. Brughopper is een blond biertje van 5,5 graden met een aangenaam citrus-aroma en een licht bittere nasmaak. Op Amerikaanse stijl gebaseerd, maar door toevoeging van Poperingse hoppe krijgt het een kenmerkend Belgisch tintje. Mede door het bewust laag gehouden alcohol-gehalte, is het een frisse doordrinker. Het is te verkrijgen in diverse horecazaken en bierverdelers in de streek rond Gent, Zelzate en Meulebeke in West-Vlaanderen. De lijst met verdeelpunten staat op de website van de Broers.

Hun nieuwe bier dat sinds kort op de markt werd gebracht is de Zwarte Ruiter, genaamd naar een wandelroute die aan de Brouwerij Broers in Wachtebeke vertrekt en toekomt. Zwarte Ruiter is een Russian Imperial Stout. Vol, romig en 10% vol.
Het typische stout aroma met donkere chocolade en koffie wordt gecombineerd met een verrassende toets van mandarijn en sinaasappel door toevoeging van de Duitse hopsoort Mandarina Bavaria.

Meer info :

info@brouwerijbroers.be –  Brouwerij Broers – Vuurstokerstraat 30 – Gentbrugge 9050

Ruben Laureys: 0498 54 66 28
Thomas Laureys: 0472 23 69 15
Bram Bossuyt: 0479 91 04 47

Copyright © 2015 Brouwerij Broers, Alle rechten voorbehouden.
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s