Hef het glas in München

Oktoberfest: van 19 september tot en met 4 oktober Berlijn staat ongenaakbaar aan de top van de citytrips in Duitsland, maar München werpt zich op als een sterke nummer twee, zeker nu met het Oktoberfest in aantocht.

Het bierfeest – dit jaar van zaterdag 19 september tot en met zondag 4 oktober – betekent niet alleen het glas heffen, maar ook kleurrijke optochten door de stad die daarnaast mag pronken met andere  troeven zoals het nieuwe stadhuis, de Frauenkirche, de Königsplatz, BMW Welt en de Allianz Arena van  Bayern München.

25Q-184W38M:155649

REUSACHTIGE BIERVATEN
Het Oktoberfest gaat op zaterdag 19 september van start met een parade van zowat 1.000 menen met traditionele wagens en reusachtige biervaten. ’s Anderendaags trekt een stoet met bijna 10.000 mensen in traditionele klederdracht – ook uit het buitenland – door de stad. Het bier wordt in kanjers van potten en pinten in de tenten op de Theresienwiese geschonken. Een must voor de bierliefhebbers is het Hofbräuhaus, een bierhal met plaats voor 2.000 personen die in 1589 door hertog Wilhelm V werd gebouwd om de kelen van zijn dorstige hofhouding te smeren. Nu kan je er niet alleen drinken, maar ook een hapje eten en genieten van folklore. Vlakbij ligt de Mariënplatz, het kloppende hart van de stad met het neogotische Neues Rathaus (19de eeuw), dat verdacht veel doet denken aan het stadhuis van Brussel.

ALLIANZ ARENA
Op enkele minuten stappen vind je de Frauenkirche  met haar typische ‘ajuinen’ op de torens. Restant  van het naziverleden van de stad is de Königsplatz met de gebouwen in klassieke  stijl. BMW Welt is een mekka voor autoliefhebbers  en de mythische Allianz Arena voor de voetbalfans. Ideaal om naar  Munchen te  vliegen is de nieuwe lijn van bmi regional vanuit Luik. Er zijn 1 à 2 vluchten per dag. Parking is er in overvloed en inchecken kan tot een  half uur voor take off.

Bron : De Streekkrant 16 september (Luk Weyens)

Info: www.muenchen.de

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s