Met de trein naar oorlogsbrouwerijen

ALVERINGEM – Zondag om 10 uur vertrekt aan het mout- en brouwhuis De Snoek een toeristisch  treintje dat langs de oorlogsbrouwerijen van weleer zal tuffen.

Frank Becuwe in het mout- en brouwhuis De Snoek.
Frank Becuwe in het mout- en brouwhuis
De Snoek.

“In mijn boek ‘Bier. Een vloeibare oorlogsgeschiedenis’ beschrijf ik de brouwerijen die tijdens de Eerste Wereldoorlog floreerden in onze streek”, vertelt Frank Becuwe. “Dat verhaal zal Johan Den Baes zondag vertellen tijdens de treinrit. De start is uiteraard aan De Snoek want dat is één van de laatste, bewaarde brouwerijen uit de Groote Oorlog.

Toen de oorlog nog woedde, waren er meer dan honderd zo’n dorpsbrouwerijen. Zondag maken we kennis met de bierbrouwers in Fortem, Lo, Pollinkhove, Gijverinkhove, Izenberge, Bulskamp, Wulveringem, Vinkem en Alveringem. De meeste brouwers verdienden een aardige stuiver aan de soldaten maar grondstoffen om het  bier te maken waren niet altijd beschikbaar dus moesten ze creatief uit de hoek komen.

Rond 17.30 uur keren we terug naar De Snoek waar je nog kan genieten van het fronttoneelstuk ‘Trancheerozen’. Er is een voorstelling om 17 en om 18 uur. De Sint-Omaarsgilde met regisseur Claude  De Beuckelaere voert het stuk op waarvoor ik het verhaal heb geschreven.”

Voor de treinrit betaal je 10 of 12 euro en voor het toneel apart 3 of 5 euro. (gus/foto gus)

Info: 058 28 88 27 (Willy Figoureux) – www.desnoek.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s