Modeste Bier Festival viert 5de verjaardag op nieuwe locatie

Unieke ‘microbieren’ proeven op het gezelligste bierfestival van het land. 

Op 3 en 4 oktober viert het Modeste Bier Festival zijn vijfde verjaardag. Het Antwerps Bier College ontvangt 28 kleine brouwerijen op de nieuwe locatie in de Boomgaardstraat in Antwerpen. Modeste Bier Festival, het gezelligste bierfestival van het land, serveert artisanale bieren van Belgische micro breweries. Tijdens het hele weekend kunnen de 5.000 verwachte bezoekers proeven van deze bijzondere en vaak moeilijk te verkrijgen Belgische speciaalbieren. Alle informatie op de website modestebierfestival.be

modeste-bierfestival-bg-nl1

Bescheiden Belgische brouwers

Het Modeste Bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, de legendarische brouwer die na de tweede wereldoorlog meer dan 50 jaar Stadsbrouwerij De Koninck leidde. In zijn nagedachtenis organiseert het Antwerps Bier College de vijfde editie van het bierfestival in het trendy Summer Josephine’s. De ‘modeste’, bescheiden microbrouwerijen die dit jaar in de kijker staan onderscheiden ze zich van de grote brouwerijen met hun artisanale, op kleine schaal geproduceerde speciaalbieren en delen dezelfde passie als Modeste: vakmanschap, passie én de liefde voor bier.

28 microbrouwerijen & een verrassingsbrouwerij

Die liefde willen de 28 kleine brouwerijen heel graag meegeven aan de bezoekers. 8 brouwerijen die voor de eerste keer aanwezig zijn, 2 brouwerijen die een come-back maken, 8 Waalse brouwerijen, 5 Belgian Family Brewers en 1 verrassingsbrouwerij, telkens een buitenlandse microbrewer, stellen er hun ‘microbieren’ voor, gebrouwen op eigen bodem én met passie voor het vak.

Tastings

Tijdens het Modeste Bier Festival kunnen bierliefhebbers niet alleen naar hartenlust bier degusteren, maar ook hun smaakpapillen verwennen tijdens een proefsessie chocolade en bier met  de jonge chocolatier Jitsk, een kaas en bier tasting met kaasaffineur Frederic Van Tricht of aan de verschillende foodtrucks.

Chris Bauweraerts van Brasserie d’Achouffe vertelt zijn levensverhaal en Ivan De Rycke neemt je mee op een tocht doorheen de rijke Antwerpse biergeschiedenis met het boek Antwerpen Bierstad Cahier 2: Antwerpse brouwerijen, in en rond de stad, vroeger en nu.

Bovendien kan je tijdens het Modeste Bier Festival voor slechts € 10 Stadsbrouwerij De Koninck bezoeken. En wil je jouw favoriete bier altijd bij je hebben? Bij Crazyclage vind je originele juwelen uit kroonkurken.

Praktische informatie

Modeste Bier Festival

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015

Boomgaardstraat 17

2018 Antwerpen

Activiteiten

Zaterdag

13u: voorstelling van Antwerpen Bierstad Cahier 2

13u & 15u: proefsessie chocolade en bier (prijs: € 7 p.p. – inschrijving op het festival)

14u30: the Chouffe Story, part 2

Zondag

13u: voorstelling van Antwerpen Bierstad Cahier 2

13u & 15u: proefsessie kaas en bier (prijs: € 7 p.p. – inschrijving op het festival)

14u30: the Chouffe Story, part 2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s