“Link leggen met mijnverleden”

MAASMECHELEN – Naast het blond biertje Kompel Bovengronds, dat begin van het jaar werd voorgesteld, pakken initiatiefnemers Ronny Kramer en Sandro Di Pietro nu uit met de Kompel Ondergronds. Waar Bovengronds voor licht en blond staat, was het logisch dat Ondergronds nu verwijst naar donker en bruin.

Streekbierbrouwers Sandro Di Pietro en Ronny Kramer stellen hun Kompel Ondergronds voor
Streekbierbrouwers Sandro Di Pietro en Ronny Kramer stellen hun Kompel Ondergronds voor

“We willen zoveel mogelijk de link leggen met het mijnverleden. Kompel betekent zoveel als mijnwerker en dat is ook meteen te zien aan het etiket op het flesje. Het Kompelbier heeft trouwens ook een link met  de Eisdense voetbalclub Patro, de enig overgebleven mijnclub in Limburg wiens mascotte ook omgedoopt werd tot Koempel,” vertelt Sandro.

KRUIDIGE TOETSEN
Het blonde Kompelbier viel het voorbije jaar heel goed in de smaak van bierliefhebbers. “En dus werd het  nu tijd om de donkere versie, de Ondergronds, voor te stellen. Geen betere periode dan de herfst met zijn donkere dagen om onze nieuwste telg boven te halen,” vervolgen Sandro en Ronny. De Ondergronds biedt alvast enkele andere moutsmaken. “Het bitter werd naar beneden gehaald en er worden caramelmout en sinaasappelschillen gebruikt. Het geeft de Ondergronds een kruidige toets met een licht bruine schuimkraag,” beschrijft Ronny hun jongste gerstenat-creatie. “We hebben trouwens ook  een Kompelkaas ontwikkeld waarin twintig procent bier verwerkt is en later komt er ook nog een Kompelpaté,” onthult Sandro.

Info : www.kompel-bier.be

Bron : De Weekkrant Maasland 30/9 (JM/ foto JM)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s