Opening eerste Brugse Zot Café in China

De West Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé (centraal op de foto hieronder) is met zijn economische handelsmissie gestart in China met een bezoek aan de bevriende zusterprovincie Zhejiang. De delegatie werd op 12 oktober ontvangen in het Muunas resort, waar ter dezer gelegenheid ook het eerste Brugse Zot café in China werd geopend. In aanwezigheid van de familie Dong en de gouverneur werd een vernieuwd samenwerkingsakkoord ondertekend met de Brouwerij De Halve Maan voor verdere distributie van de Brugse Zot bieren in Zhejiang. Naast de distributie van het Brugse Zot bier ontwikkelde de familie Dong intussen een domein waar wijn en speciaalbier gepromoot worden: het Muunas resort. Het resort herbergt vanaf nu dus ook een “Brugse Zot Café”, dat als lokale flagship zal fungeren voor de promotie van het bier.

brugsezot

Brouwerij De Halve Maan is al meer dan 5 jaar actief op de Chinese markt, en de bieren “Brugse Zot” en “Straffe Hendrik” kennen er een stijgende populariteit. Ook in Beijing en Shanghai ontplooide de brouwerij dit jaar al verder haar activiteiten, waardoor de merken steeds betere aanwezigheid ontwikkelen in de Chinese markt. Deze bieren zullen vanaf volgend jaar in meer dan 10 provincies te verkrijgen zijn.

Het akkoord dat nu getekend werd verzekert een verdere samenwerking tussen De Halve Maan en de familie Dong. Hij zal zich verder inzetten voor de promotie van het “Brugse Zot” bier, en ook de lokale verdeling ervan stimuleren. Mr. Dong ziet vooral ook potentieel in de luxueuze 75 cl verpakkingen van het bier, die kunnen inspelen op de behoefte van geschenkverpakkingen. Het akkoord kwam mee tot stand dankzij bemiddeling en door de samenwerking tussen de provincies West Vlaanderen en Zhejiang. De aanwezigheid van de West Vlaamse gouverneur was hierbij een belangrijke troef.

Met dit akkoord zet Brouwerij De Halve Maan haar expansie in de Aziatische markt verder. Na de succesvolle opening van het eerste Brugse Zot Café in Japan stijgt ook daar de populariteit van het Brugse Zot bier sterk. Ook in Zuid Korea, Thailand, Singapore en Hong Kong worden intussen bieren van De Halve Maan ingevoerd. Zeker het fijngehopte en relatief lichte Brugse Zot bier spreekt Aziaten aan. De talrijke internationale bekroningen die het bier de laatste jaren kreeg dragen bij tot de kwalitatieve uitstraling van het bier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s