Unieke pop-up tentoonstelling toont Brussel in haar meest pure vorm

Unieke pop-up tentoonstelling toont Brussel in haar meest pure vorm
Affligem en Serge Anton leggen echte ziel van de stad bloot

Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 022 - Christophe Ketels

2. Proef de ziel Brussel

Vanaf gisteren opende Affligem gedurende vier opeenvolgende woensdagavonden de deuren voor een exclusieve fototentoonstelling. De selectie zwart-wit beelden gemaakt door stadsfotograaf Serge Anton geven het antwoord van De Brusselaars op de vraag “Wat is volgens jou de ziel van Brussel?”.

De ziel. Ze is onlosmakelijk verbonden met Affligem. Voor dit geraffineerde abdijbier draait alles immers rond de essentie. De essentie van bijna duizend jaar vakmanschap en pure ingrediënten van de beste kwaliteit. De parallel met zwart-wit fotografie was dan ook niet veraf. En waar vind je meer inspiratie dan in een stad die een rijke geschiedenis combineert met een bruisend stadsleven? Dit inspireerde het biermerk om samen met stadsfotograaf Serge Anton en de stadsinwoners op zoek te gaan naar de echte ziel van Brussel.

5. Proef de ziel Brussel Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 002 - Christophe Ketels 4. Proef de ziel Brussel

De echte ziel onthuld
Na een online stemmingsronde waarbij inwoners en liefhebbers hun mening uitten, kwam de stadsfotograaf tot een verzameling van beelden die de essentie van de stad perfect weten weer te geven. Zeven locaties werden verkozen door het publiek en vormen de ene helft van de tentoonstelling. De andere helft, daarvoor kreeg de fotograaf carte blanche, wat leidde tot enkele verrassende persoonlijke interpretaties. De Brusselse Grote Markt, de Prinsengalerij, de Hooikaai of de Marollen, allemaal hebben ze hun eigen speciale plekje verworven. De toegang is gratis en iedereen is welkom om de tentoonstelling te bewonderen, uiteraard met een Affligem in de hand.

Antwerpse tentoonstelling
De zoektocht beperkte zich niet enkel tot Brussel. In Antwerpen werd een soortgelijke wedstrijd opgezet en dit resulteerde vorige maand eveneens in een opmerkelijke pop-up tentoonstelling die de Antwerpse essentie en ziel capteerden. Stadfotograaf Frederik Buyckx liet daarbij zijn artistieke oog vallen over onder meer De Antwerpse Zoo, de haven, de Meir en het MAS.

Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 001 - Christophe Ketels 5. Proef de ziel Brussel 1. Proef de ziel Brussel

Praktisch
Place du Châtelain 3, 1050 Brussel
Woensdag 14/10, 21/10,28/10 en 4/11 tussen 15u en 21u
Gratis toegang

Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 008 - Christophe Ketels Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 007 - Christophe Ketels Vernissage Foto Expo Affligem (Brussel, 13_10_2015) 005 - Christophe Ketels

Over ‘Proef de Ziel’
“Proef de ziel”. Dat is de essentie van Affligem. Die ziel verwijst naar de bijzondere huisgist die telkens opnieuw gebruikt wordt en die het authentieke karakter van dit abdijbier bepaalt. Affligem hergist bovendien op de fles. Daardoor bevat elk flesje ook letterlijk de ziel van het bier. En dankzij een speciaal serveerritueel met apart gistglaasje kan je alle facetten van Affligem degusteren: met of zonder gist, of zelfs door de gist apart te drinken.

Maar de ziel van Affligem, die schuilt ook in het vakmanschap van meesterbrouwer Wouter. Die werkt enkel met de puurste ingrediënten en laat het bier maar liefst zes tot acht weken matureren. Het resultaat is een complex en gelaagd bier, dat door bierexperts wereldwijd wordt erkend. Zo werd Affligem Tripel vorig jaar nog verkozen tot ‘Beste Tripel van Europa’ op de World Beer Awards en behaalde Affligem maar liefst 4 gouden medailles op de recente International Craft Beer Awards.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s