Jubileumeditie Poperinges Bierfestival

afficheNL

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2015 organiseert het Poperings Bierproeversgenootschap ism Stad  Poperinge en Toerisme Poperinge het 20ste Poperinge Bierfestival – Special Anniversary Edition.

Het festival wordt reeds jaren geroemd als “Het gezelligste bierfestival van ’t land” in binnen- en buitenland, en had vorig jaar meer dan 1.800 bezoekers uit België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Denemarken, Spanje, Italië, Bulgarije, Zweden en USA.

Met ruime persaandacht in België, Engeland en Frankrijk mag de organisatie zonder twijfel spreken van een bierfestival met internationale uitstraling.

Het wordt een unieke tweedaagse waar een selectie schitterende bieren door een 25-tal brouwers zelf gepresenteerd en geschonken zullen worden. Ze geven de bezoeker uiteraard met plezier een woordje uitleg bij hun traditionele bieren én hun primeurs. Inderdaad, Poperinge Bierfestival kan steeds uitpakken met een paar totaal nieuwe bieren die de brouwers met de gepaste trots aan het publiek presenteren: een absolute must voor de echte bierliefhebber! Traditiegetrouw zijn er ook tal van “proef”-brouwsels en “speciale” bieren te ontdekken…

Speciaal dit jaar is ook een mooie selectie met WOI-herdenkingsbieren.

Voor de 20ste verjaardag laat het Poperings Bierproeversgenootschap een éénmalig verjaardagsbier brouwen dat enkel en alleen op het Poperinge Bierfestival 2015 te proeven en te koop zal zijn.

bertinus bertinus2

Dit jaar werd gekozen om het bierfestival te organiseren op een ruimere locatie: de Maeke Blydezaal. Er  wordt een gezellig bierdorp gebouwd inclusief houten vloer, ruim degustatieterras en een luifel met sfeervolle verlichting. De capaciteit om de bezoeker aan een tafeltje te laten genieten is meteen verdubbeld. Een grote bar voor frisdranken en catering en een aparte vestiaire moeten het bezoek aan het festival tenslotte zo aangenaam mogelijk maken. Voor de muzikale omlijsting zorgen The MG’s  Brothers. Een rasechte live-band die z’n strepen ruimschoots verdiend heeft en ongetwijfeld zal zorgen  voor de gepaste ambiance en sfeer. Speciaal voor deze 20ste editie brengen ze niemand minder dan “Blue Jerry” mee, de gitarist van Will Tura.

Praktisch
Wanneer: zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2015 – telkens van 14:00 tot 23:00 uur
Locatie: Maeke Blydezaal – op 300m van de Grote Markt
Inkom: Gratis
info@poperingebierfestival.be
http://www.poperingebierfestival.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s