Streekbieren proeven in Boom

BOOM• Toerisme Rupelstreek wil  nu ook de streekbieren de nodige aandacht geven. Hun eerste Streekbierenavond is voorzien op vrijdag 13 november. Maar omdat vooraf moet ingeschreven worden,willen we deze activiteit nu toch reeds  vermelden.

11Q-640W42M:184258

“Hobbybrouwerijen, streekbieren, zijn in opmars”, zegt Axel Boen, voorzitter toerisme Rupelstreek. “Steeds meer bierliefhebbers kiezen ervoor om zelf te brouwen. En wat onschuldig begint als een hobby kan al snel ontaarden in een carrière. Ook in de Rupelstreek krijgen we te maken met deze trend. Het is dan ook nu het moment om deze trend te volgen en onze streekbieren en -brouwers een duwtje in de rug te geven.

Onze streekgenoten hebben vaak geen of weinig weet van onze streekproducten en zijn zeker niet op de hoogte dat de Rupelstreek een groot aantal microbrouwers rijk is.”

In samenwerking met Frui Vita en de lokale microbrouwerijen degusteren de deelnemers op 13 november vanaf 19.30u tijdens een eerste streekbierenavond in het Feestpaleis in de Colonel Silvertopstraat 13 in Boom. Vijf streekbieren (New Belgica, De Leste, Hellegat, De Klinkaert en Heymisse) staan op het menu. Een deskundige uitleg bij elk streekbiertje is eveneens voorzien.
Deelname kost €10.

• Inschrijven is nodig en kan via info@toerismerupelstreek.be of in het gemeentehuis van
Boom en Niel.

Bron : De Rupelkoerier 14 oktober 2015 (jewi/foto jewi)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s