AVERBODE ABDIJBIER VAN BROUWERIJ HUYGHE WINT BRONZEN MEDAILLE OP EUROPEAN BEER STAR WEDSTRIJD

Tijdens de European Beer Star – wedstrijd, die dit jaar al voor de 12de keer plaats vond, heeft Averbode Abdijbier een bronzen medaille gewonnen in de categorie Belgian-Style Saison. Eerder dit jaar won Averbode Abdijbier ook al brons op de World Beer Awards en op de International Beer Challenge. Hiermee verheft het nochtans pas in 2014 gelanceerde bier zich al tot een nieuw paradepaardje van de Melse brouwerij.

averbode

Hoewel Delirium Tremens het belangrijkste bier van de brouwerij blijft, heeft Averbode Abdijbier in geen tijd eveneens heel wat bierliefhebbers kunnen overtuigen. Het pas in 2014 gelanceerde bier blijft groeien, zowel op de eigen Belgische markt –  geen evidentie in een oververzadigde biermarkt – als in het buitenland. Averbode Abdijbier is nu al verkrijgbaar in 25 landen en scoort ook steevast goed op internationale bierwedstrijden. Alleen al dit jaar kaapte het bier 3 medailles weg: er was een bronzen medaille op de World Beer Awards en op de International Beer Challenge en nu komt er nog ééntje bij: opnieuw brons, ditmaal op de European Beer Star wedstrijd en in de categorie Belgian-Style Saison.

ebs

Hiermee komt het aantal medailles dit jaar voor Brouwerij Huyghe op 5 te staan. “Toch is medailles halen geen doel op zich. Al is het voor ons wel een signaal dat we goed bezig zijn en kwalitatieve en lekkere bieren produceren, die overal ter wereld in de smaak vallen,” verduidelijkt Alain De Laet, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij. “Voor ons blijft het belangrijkste doel om de groenste brouwer van het land te worden, en met de recente investeringen die er geweest zijn en die nog gepland staan – voor een totale waarde van ongeveer 3,5 miljoen Euro –  ben ik er van overtuigd dat we steeds dichter bij ons doel komen.”

Info : klik hier voor de website

(bron : persbericht)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s