Het Bierbakkendoolhof

Op 28 november slaan brouwerijen Palm, Huyghe en Duvel Moortgat de handen in elkaar voor Rode Neuzen Dag en bouwen samen met vzw Habbekrats een doldwaas doolhof gemaakt van bierbakken. In het teken van het goede doel staan daarnaast nog tal van activiteiten voor de hele familie, zoals skaten, klimmen, doolhofrun op het programma.

Op en rond het gebouw van “Habbekrats For Teens” in de Antwerpse Prekersstraat kan je uren verdwalen in het labyrint tussen bakken De Koninck, Palm en Delirium. Weinig gevoel voor oriëntatie? Habbekrats zorgt ook voor leuke randanimatie, verkoopt Rode Neuzen en de brouwerijen schenken verkoeling in een glas. De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag, de goede doelenactie van VTM, Qmusic en Belfius.

(c) www.rodeneuzendag.be
(c) http://www.rodeneuzendag.be

 

De drie brouwerijen werken samen met vzw Habbekrats om het doolhof te bouwen. In het Habbekrats-Trefpunt van Antwerpen ontvangen enthousiaste begeleiders elke dag een kleurrijke groep jongeren van 10 tot 18 jaar oud en zorgen voor sport, spel en opvang. Jongeren kunnen zich uitleven op het klimparcours of in de sportkelder, muziekstudio en cyberroom. Habbekrats draagt Rode Neuzen Dag een warm hart toe en dat is niet toevallig. Net zoals Rode Neuzen Dag geeft de vzw extra aandacht aan jongeren in nood. Ze willen hen in hun kwetsbare situatie beschermen en hen steunen om te kunnen meedraaien in deze ingewikkelde maatschappij.

Habbekrats is geen onbekende voor de drie brouwerijen. De vzw wordt nu al door hen financieel ondersteund. Zo schenkt Duvel Moortgat bijvoorbeeld € 1 van elke € 9 die bezoekers betalen voor hun brouwerijbezoek in Puurs aan Habbekrats en Palm en Huyghe ondersteunt de vzw fors op vlak van huisvesting.

Het Bierbakkendoolhof

Een initiatief van brouwerijen Duvel Moortgat, Huyghe, Palm en vzw Habbekrats voor Rode Neuzen Dag

Zaterdag 28 november 2015 | 10u-18u

“Habbekrats For Teens”

Prekersstraat 14

2000 Antwerpen

www.habbekrats.be

www.duvelmoortgat.be

www.palm.be

www.delirium.be

 

Rode Neuzen Dag

Het Rode Neuzen Dag heeft tot doel om meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De actie Rode Neuzen Dag roept heel Vlaanderen op om Rode Neuzen te (ver)kopen en iets geks of leuk te doen om geld in te zamelen. De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Op zaterdag 5 december staat er een grote benefietsshow op tv & radio gepland. Belfius mobiliseert als maatschappelijk geëngageerde partner zijn kantoren en medewerkers.  Alle info op www.rodeneuzendag.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s