Winterbier van Roman

MATER • De brouwerij Roman heeft de goede gewoonte telkenjare een winterbier op de markt te brengen. Winterbieren moeten doen denken aan knusse, huiselijke warmte, comfort en gezelligheid.

adriaenbrouwer

Het is het soort bier dat met liefde wordt gemaakt en dient gedegusteerd op een ontspannen wijze. Winterbier is doorgaans geen doordrinkbier, daarvoor is het doorgaans te gesofisticeerd. Dat is ook het geval voor Adriaen Brouwer Winter Wood, het nieuwe winterbier van de Materse brouwerij.

Voor de rijping werd gebruikt gemaakt van oude whiskyvaten om het brouwsel een subtiele houttoets mee te geven. Het resultaat is een donkerbruin bier van hoge gisting, uitgebalanceerd, waarin smaken van karamel en droog fruit harmoniëren met de fluwelige afdronk van het oude hout. Het bier is hergist op de fles, bevat uitsluitend Belgische hop en haalt een alcoholvolume van tien procent. Geen kleine jongen dus.

Het is beschikbaar in flesjes van 33 cl of in een 75 cl fles met wikkel en koordje. Een mooi geschenk voor met de kerstdagen. Inmiddels valt ook een andere jonge telg van de brouwersfamilie, de Ename Pater, geregeld in de smaak en in de prijzen. De Ename Pater is in tegenstelling tot de Winter Wood een blond abdijbier met een verlaagd alcoholgehalte. Ideaal voor wie zin heeft in eenlekker biertje maar nadien nog actief wenst te zijn.

De broers Lode en Carlo Roman vulden hun gamma aan.
De broers Lode en Carlo Roman vulden hun gamma aan.

Bron : De Streekkrant Vlaamse Ardennen 25 november 2015 (lipl/foto lipl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s