Liefmans Goudenband schittert op biercompetities in binnen en buitenland

Liefmans Goudenband valt internationaal opnieuw in de prijzen. Vorig jaar werd Liefmans Goudenband verkozen tot Best Belgian Beer tijdens de Brussels Beer Challenge en daar mocht Liefmans Goudenband al 3 keer op rij naar huis met een gouden award. In november van dit jaar won Liefmans Goudenband tijdens Brussels Beer Challenge in Antwerpen zilver en enkele dagen later kreeg het gastronomische bier ook een bronzen medaille tijdens de grootste bierwedstrijd in Europa : de European Beer Star in München.  Een professionele vakjury van brouwmeesters, biersommeliers en bierexperts onderwierp de 1.957 ingeschreven bieren aan een strenge blinde proefsessie. In de categorie “Sour Beer” was Liefmans Goudenband goed voor brons.

liefmans1

De European Beer Star staat bekend voor zijn zoektocht naar bieren met karakter. Elk bier wordt beoordeeld op gebied van kleur, aroma, schuimkraag en natuurlijke smaak. En Liefmans Goudenband viel zo in de smaak bij de professionele vakjury dat het “Sour beer” bekroond werd met brons. “Deze prijs betekent dan ook heel wat voor ons”, zegt Marc Coessens, brouwmeester bij Liefmans. “Dat zo’n gerenommeerde jury Liefmans Goudenband prijst, bevestigt dat onze focus op kwaliteit en topingrediënten de juiste is.” De European Beer Star ontstond in 2004 en is de grootste professionele biercompetitie in Europa. De twaalfde editie van de internationale bierwedstrijd was een recordeditie waaraan in totaal 1957 bieren uit 45 landen deelnamen.

Liefmans Goudenband is één van de meest unieke bieren ter wereld. Het bier wordt gemaakt in open kuipen van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Elke Liefmans is een blend van verschillende jaargangen. Goudenband is een provisie bier, en net zoals de wijnen, wordt die nog beter met de jaren. Dus leg gerust je kelder vol als goede investering.

liefmans2

Liefmans Kriek-Brut  is een perfecte blend gerijpt voor twee jaar op echte krieken. Kortom: het perfecte huwelijk tussen frisse accenten en de ingetogen zoetzure smaak van krieken. De Kriek-Brut heeft een diepe bruinrode kleur en een verfijnde schuimkraag, met toetsen van hout en amandel.

liefmans3

Deze gastronomische bieren van Liefmans zijn te verkrijgen in een fles van 75 cl met een papieren wikkel en in 33 cl flesjes.

Rosa Merckx

Rosa Merckx was de eerste en lange tijd de enige vrouwelijke Belgische brouwmeester. Zesenveertig jaar lang was ze actief in de brouwerij. Zij is diegene die de unieke smaak van onder andere de Liefmans Goudenband en de Liefmans Kriek Brut op punt hielp stellen. Een filmpje waarin ze vertelt over hoe ze jaren geleden in de brouwerij terecht kwam.

Meer over Brouwerij Liefmans

De rijke geschiedenis van brouwerij Liefmans gaat terug tot 1679 en kan zich rekenen tot één van de cult brouwerijen in het Belgische bierlandschap. De Liefmansbrouwerij is gelegen aan de oever van de Schelde in Oudenaarde en tot vandaag nog steeds de heimat van de Liefmans bieren. De Liefmans bieren doorgaan een speciaal brouwproces dat heel wat tijd in beslag neemt. Ze krijgen hun typische, unieke smaak door de gemengde gisting in open gistkuipen, door de extra lange lagering (opslag tot maximum drie jaar in gekoelde tanks), door het gebruik van echte Belgische krieken en het meesterlijk vermengen van jong en oud bier. Deze techniek wordt ook gebruikt bij Champagnes. De brouwmeester versnijdt of blendt het bier. Oudere bieren worden vermengd met jonger, frisser en zoeter bier om de smaak te vernieuwen. Deze traditionele werkwijze van de Liefmans Craftblenders zorgt ervoor dat het het bier zo uniek en gegeerd is.  Kom gerust Chateau Liefmans bezoeken of neem een kijkje op de webshop: www.liefmans.be

(bron : persbericht Liefmans)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s