Sibyl en AmBassadeur

Net voor de kerstdagen werd in ’t Bruin Café in Aarschot een nieuw bier voorgesteld, namelijk Sibyl. De blonde Sibyl werd genoemd naar Hildegard von Bingen, de Duitse benedictijnse abdis wiens bijnaam “de Sibylle van de Rijn” was en die reeds in de 12de eeuw de goede kwaliteiten van hop bezong.

Het is een vlot drinkbaar, degelijk gehopt blond bier van 4,5 vol.% alc waarvan in een eerste brouwsel 25 hl gemaakt werd. In het bier werden hopbellen gebruikt van twee hopsoorten; de bitterheid komt van Saaz-Saaz-hop die ingevroren bewaard werd. Bij de volgende brouwsels zullen gedroogde hopbellen gebruikt worden. Sibyl is alleen verkrijgbaar in 33cl flessen.

foto untappd
foto untappd

Van het andere bier, de AmBassadeur, komt sinds de lancering in 2010 elk jaar een nieuwe versie uit in een beperkte oplage. Dit bier wordt namelijk gebrouwen met verse hop: vers geplukt in Tsjechië en binnen de 12 uur in de brouwerij. Aanvankelijk werd dit bier gebrouwen in de Proefbrouwerij.

Vanaf de editie 2015 wordt de AmBassadeur, net als de Sibyl, gebrouwen in Brouwerij Varenbroek. De hop is Saaz-Saaz uit de Tsjechische Golden Creek Vallei. AmBassadeur heeft in 2015 een “Gold Award” van “Monde Selection” gekregen. “Monde Selection” is een organisatie die de kwaliteiten van de producten, van de gebruikte ingrediënten en de smaken beoordeelt.

AmBassadeur 2015 is alleen verkrijgbaar in 75cl flessen.

foto is van de versie 2012
foto is van de versie 2012

 

Meer info op www.spuma.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s