Gageleer rijdt milieuvriendelijk van oud naar nieuw

Gageleer cvba-so heeft de overstap van oud naar nieuw op milieuvriendelijke wijze ingezet met de aankoop van een nieuwe bestelwagen op aardgas (CNG). De keuze is niet toevallig. Gageleer staat voor biobier, wil ecologisch verantwoord werken en de opbrengst van het bier gaat naar natuurbehoud.  

Het toenemend succes van de verkoop van de Gageleer-bieren (Gageleer en BUFO) noopte tot de aankoop van een nieuwe bestelwagen.” Alle winst die met de verkoop van Gageleer en BUFO wordt gerealiseerd, wordt geïnvesteerd in natuur. Het was dan ook maar een kleine stap voor de raad van bestuur om te kiezen voor een milieuvriendelijke brandstof”, aldus voorzitter Lucas Huybrechts. Dergelijk voertuig stoot 50 % minder koolmonoxide en stikstofoxide uit dan een diesel, maar is wel wat duurder.

Aan de andere kant levert tanken met CNG ook voordeel op in het verbruik. Aan de pomp kost een kilo aardgas 30 tot 40% minder dan een liter diesel. “Ik heb net volgetankt voor 30 euro,” zegt Rick Vingerhoets, adviseur Lichte Bedrijfsvoertuigen bij TTA in Turnhout. “Daarmee moet hij 400 km kunnen rijden”. Naast de CNG-tank is er een benzinetank van 15 liter, voldoende om een tankstation met CNG te vinden.

Voor TTA Truckland in Turnhout is de camionette van Gageleer de enige met CNG die in 2015 – op de valreep – werd geleverd. Gageleer is daarmee een trendsetter in ecologisch transport in de Kempen. Doordat er nu ook CNG kan getankt worden in Geel en Turnhout vermindert het bezwaar inzake de beperkte tankmogelijkheden. Over heel het land worden steeds meer tankstations uitgerust met een CNG-pomp.

“Als aanbieder van alle Fiat Professional en Iveco-modellen hadden wij hier de perfecte oplossing voor Gageleer, want alle modellen kunnen geleverd worden op CNG. Bij een biologische bierbrouwer hoort ook een ‘groen’ voertuig. TTA Truckland helpt het biologische bier van Gageleer op de verantwoorde manier bij de consumenten brengen,” aldus verkoper Rick Vingerhoets.

gageleer

 

V.l.n.r: Dirk Geysels en Lucas Huybrechts van Gageleer nemen de sleutels van de camionette in ontvangst van Rick Vingerhoets, adviseur Lichte Bedrijfsvoertuigen bij TTA Turnhout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s