Primus toont hoe eigenzinnigheid onbekend talent wereldberoemd maakt

De docu-reeks ‘Free Spirits’ keert terug met een portret van Renaat Vandepapeliere, stichter van het Belgische cultplatenlabel R&S Records.

free_spirits

Renaat richtte het label in 1983 op om nieuwe artiesten en muziekstijlen een kans te geven. Artiesten als Aphex Twin, Dave Clarke en CJ Bolland kregen er een podium, lang voor ze gevestigde namen in de elektronische muziekwereld werden. Renaat vertrouwde immers blindelings op zijn buikgevoel en niet op trends. Zijn platenlabel werd geleid door zijn honger naar ongehoorde muziek. Voorgekauwde muziekformats kwamen bij R&S niet aan bod.

Het verhaal van Renaat is vooral ook een verhaal van het behoud van eigenheid. Toen het succes hem boven het hoofd groeide, stopte hij ermee. Zes jaar later, op een moment dat de muziekindustrie in volle crisis zit, besluit hij eigenwijs om R&S Records opnieuw te starten en artiesten als James Blake, Paula Temple en Nicolas Jaar een platform te geven. Zo krijgt muzikaal talent weer een eigenzinnige versterker, met wereldwijde weerklank.

Ontdek hier hoe uniek muzikaal talent klinkt volgens Renaat:

Het verhaal van Renaat is het vierde verhaal in de reeks ‘Free Spirits’. In de vorige episodes kwamen Angelo de surfer & shaper, Antoine de messenmaker en Sylvain de urban explorer aan bod. Op een totaal verschillende manier vertellen ze succesverhalen van mannen die uitblinken in het zichzelf zijn.

Ontdek de ‘Free Spirits’-reeks op www.primus.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s