Brouwerij De Halve Maan haalt recordbedrag op met Crowdfunding

In 2015 maakte Brouwerij De Halve Maan een originele actie bekend om de nodige middelen te verzamelen voor de aanleg van haar ondergrondse bierpijplijn.

De brouwerij lanceerde namelijk een crowdfunding project, waarbij deelnemers levenslang gratis bier konden verwerven. Er werd bij de jaarwisseling afgesloten, en deze alternatieve manier van financiering werd duidelijk gesmaakt door het grote publiek. Er kon worden afgetikt op een recordbedrag van 300 000 €. Nooit eerder werd in België een hoger bedrag via dergelijke crowdfunding opgehaald.

halvemaan1

De deelnemers hadden de keuze uit drie formules, waar telkens levenslang gratis biertegoed tegenover stond:
-​Gold Membership, voor een bedrag van 7500 € incl BTW. De deelnemer krijgt hier een biertegoed van 1 flesje Brugse Zot 33 cl per dag, voor de rest van zijn leven.
-​Silver Membership, voor een bedrag van 800 € incl BTW. De deelnemer krijgt hier een biertegoed van 24×33 cl Brugse Zot per jaar, voor de rest van zijn leven.
-​Bronze Membership, voor een bedrag van 220 € incl BTW. De deelnemer krijgt hier een biertegoed van 1 gratis geschenkverpakking van 75 cl Brugse Zot (koker), telkens op zijn verjaardag, voor de rest van zijn leven.

Naast het biertegoed krijgen de deelnemers ook gepersonaliseerde Brugse Zot glazen, en zullen ze uitgenodigd worden op het inhuldigingsfeest van de pijplijn.

De drie formules waren een succes, in totaal tekenden 394 mensen in. De brouwerij registreerde 270 bronzen deelnames en 104 zilveren leden. 21 mensen krijgen voor de rest van hun leven elke dag een Brugse Zot dankzij hun gold membership.

De brouwersfamilies Maes en Vanneste, en alle medewerkers van de brouwerij, willen de talrijke deelnemers bedanken voor hun intekening en het vertrouwen. Xavier Vanneste: “Er is dankzij deze crowdfunding een community ontstaan van mensen die voor de rest van hun leven Brugse Zot ambassadeurs geworden zijn”.

pijpleiding_halvemaan

Eind 2015 werd gestart met de werken aan de bierpijplijn, die de historische brouwerij in de binnenstad van Brugge moet verbinden met de bottelarij buiten de stad. In totaal zal de leiding een lengte hebben van drie km, nooit eerder werd in België een dergelijke bierpijplijn aangelegd. De werken zullen in de zomer van 2016 afgerond worden, waarna een inhuldigingsfeestje gepland staat met alle crowdfunders.

Brugse Zot blijft het internationaal goed doen. De opeenvolging van internationale kwaliteitsprijzen zorgen voor een toenemende vraag naar het speciale bier. In 2015 tekende het bier voor een omzetgroei van meer dan 30 %, wereldwijd. Vandaag is Brugse Zot verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd.

Advertenties

Een gedachte over “Brouwerij De Halve Maan haalt recordbedrag op met Crowdfunding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s