Vrouwen brouwen ….

(INTER)NATIONAAL GEZELSCHAP VAN DAMES BROUWT VOOR DE VIERDE KEER GELEGENHEIDSBIER DELIRIA

2016-ladies day (8)

200 VROUWEN SCHREVEN ZICH OOK IN VOOR BIERSEMINARIE EN –PROEVERIJ, GELEID DOOR BIERSOMMELIERS SOFIE VANRAFELGHEM EN FIONA DE LANGE

2016-ladies day (114)

Het is een bijzonder internationaal gezelschap dat op 16 januari de handen uit de mouwen stak om voor de vierde keer Deliria te gaan brouwen: naast een aantal Belgische dames, verwelkomde Brouwerij Huyghe ook een Amerikaanse, Britse, Chileense, Franse, Nederlandse, Spaanse en Cubaanse dame! Net zoals de voorgaande jaren verliep de oproep om mee te brouwen via de sociale media en meer dan 80 dames uit een 10-tal landen overal ter wereld waagden hun kans. De brouwerij koos er uiteindelijk 18 uit. Samen brouwden de dames op 16 januari opnieuw zo’n 450 HL Deliria , het zware, blonde bier van 8.5% dat al menig fans telt zowel in het binnen- als buitenland.

2016-ladies day (149)

Bierseminarie

Eveneens op 16 januari organiseerde Brouwerij Huyghe voor de vierde keer een bierseminarie. Dit seminarie startte om 14u onder leiding van Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem en Zytholoog en Internationaal Biersommelier Fiona de Lange. Zij leerden de deelnemers alles over het proeven van bier en gaven alle feiten en fabels mee over bier. Na de uiteenzetting volgde een uitgebreide proeverij, begeleid door aangepaste hapjes, die ontwikkeld werden door chef Steven Buelens van restaurant L’Esco te Wetteren. Uiteraard kregen de vrouwen ook een rondleiding  in de brouwerij. Deelname aan dit seminarie was gratis en de aanvragen kwamen dan ook vlot binnen: in een mum van tijd schreven zich meer dan 200 vrouwen in, wat een absoluut record is.  Het was op 16 januari dus een gezellige samenkomst !

Info : www.delirium.be

2016-ladies day (180)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s