Nieuwe Duvel Tripel Hop gebrouwen met experimentele hop

Elk jaar wordt er vol verwachting uitgekeken naar de nieuwe Duvel Tripel Hop.

Voor dit unieke speciaalbier trachten de Duvel meesterbrouwers al 6 jaar lang de bierliefhebber te verrassen met een nieuwe, verrassende hopsoort. Dit jaar kozen ze HBC 291, een hopsoort die zo nieuw is, dat er zelfs nog geen officiële naam voor is. Deze nieuwe hopsoort zorgt onder meer voor aroma’s van zwarte peper, rozen en lavendel. Deze geselecteerde hop maakt deel uit van een innovatief kweekprogramma en de Duvel brouwers zijn een van de eersten om deze HBC 291 hop op grotere schaal te gebruiken.

Vanaf begin februari kan je deze Duvel Tripel Hop ontdekken in de horeca, bij de drankenhandelaar en in de supermarkt.

Pionier in hop

duveltripelhop1

Jaar na jaar gaan de brouwers op zoek naar een andere soort hop om het bier een unieke toets te geven en telkens slagen de brouwers erin om een hop te gebruiken die op dat moment nog niet vaak gebruikt is. Dit jaar kozen ze voor een experimentele hop die zo nieuw is dat de hopsoort zelfs nog geen naam kreeg toegewezen. Hopsoort HBC291 is een hopsoort, recht van het proefveld, en zorgt voor een aroma van zwarte peper, rozen en lavendel.

Net zoals een druif bepalend is voor het karakter van een wijn, is hop dat voor bier. De Duvel brouwers hebben de afgelopen jaren een zeer goede samenwerking opgebouwd met een hopteler in een zonnige valei ,de Yakima Valley, in de staat Washington. Dankzij het microklimaat ten oosten van het Cascade-gebergte, worden hier de beste hoppen van de Verenigde Staten geteeld.

De HBC 291 hop is een gloednieuwe hopsoort die deel uit maakt van een innovatief kweekprogramma.  Door aan dit programma deel te nemen krijgen de Duvel brouwers de mogelijkheid de nieuwste ontwikkelingen te testen.

 

duveltripelhop2

 

Voor Duvel Tripel Hop worden er 3 kwalitatieve hopsoorten geselecteerd, waaronder uiteraard de Saaz-Saaz en Styrian Golding die voor de klassieke Duvel gebruikt worden, aangevuld met HBC 291 voor Duvel Tripel Hop 2016. HBC 291 zorgt voor een bijzonder mild aroma: een gebalanceerde mix met toetsen van onder meer peper, floraal en fruitige nuances.

Het blijft fascinerend hoe je enkel met de pure basisgrondstoffen een hele brede en variërende complexiteit kan geven aan speciaalbieren.”, verklaart Duvel brouwmeester Hedwig Neven.

Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop wordt er een aparte brouwtechniek toegepast, namelijk “dry hopping” of drooghoppen. Bij deze techniek worden er extra hop in een later stadium van het brouwproces toegevoegd. Dit zorgt voor een rijk smakenpallet en extra hoparoma’s.

Info : www.duvel.be

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwe Duvel Tripel Hop gebrouwen met experimentele hop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s