12de brouwcursus bij brouwerij Alvinne

Al meer dan 10 jaar verzorgt Brouwerij Alvinne een brouwcursus voor hobbybrouwers. Hobbybrouwen blijft aan populariteit winnen, ook in de toekomst willen we ons steentje bijdragen door onze ervaring te delen met beginnende en meer ervaren hobbybrouwers. De vraag van oud-cursisten naar een vervolg wordt steeds nadrukkelijker gesteld. Ook heel wat hobbybrouwers, bierfirma’s en collega brouwers contacteren ons met allerhande vragen tot verdere professionalisering.

De Alvinne Bier & Brouw Academie hoopt een antwoord te bieden op de vele vragen van zowel hobbybrouwers als professionelen.

In 2016 zullen we een aantal cursussen, masterclasses en workshops inrichten.

alvinne

12de Brouwcursus voor hobbybrouwers

De cursus heeft tot doel de leek met interesse in hobbybrouwen de nodige kennis (theorie) bijbrengen zodat hij/zij aan de slag kan. Hoe maak je een recept, hoe bereken je bitterheid, wat heb je allemaal nodig, hoe los je bepaalde brouwproblemen op, … , het komt allemaal aan bod. De cursus biedt tevens voldoende uitdaging voor hen die al voorzichtige tot gevorderde stappen in het hobbybrouwen ondernamen.

Aantal deelnemers:       max 20

Wanneer:                         woensdag 19u – 22u

Kostprijs:                         € 300

Inbegrepen:

  • Ontmoetingsdag (info inhoud cursus, voorstelling brouwerij Alvinne, tasting & bezoek brouwerij)
  • 10 lessen
  • Biertje tijdens de pauze en na de les
  • Brouwblad (excelblad) om recepten te berekenen
  • Syllabus (ongeveer 300 pag)
  • Les in de brouwzaal, een unieke setting, door ervaringsdeskundigen
  • Plezier en passie
  • Brouwer voor één dag … dagje brouwassistent in brouwerij Alvinne
  • Workshop: Meten is weten (Professionele analyse van 2 van je hobbybrouwsels met een Anton Paar Alex 500)

Data:  ontmoetingsdag 02/03, lessen op 09/03, 16/03, 23/03, 20/04, 27/04, 04/05, 11/05, 18/05, 25/05, 08/06, workshops 15/06, 22/06

Inhoud cursus:

  • H1 – overzicht van het brouwproces
  • H2 – water
  • H3 – mout
  • H4: schroten
  • H5: beslag
  • H6: filtratie
  • H7: hop
  • H8: kruiden
  • H9: koken
  • H10: koelen
  • H11: schuimhoudbaarheid
  • H12: gist
  • H13: gisting en lagering
  • H14: bottelen
  • H15: reiniging en desinfectie
  • Workshop: meten is weten

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar glenn@alvinne.be.

Info > website

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s