Oud materiaal brouwerij Van Honsebrouck te koop

Wie brouwambities heeft, kan binnenkort zijn slag slaan. Brouwerij Van Honsebrouck verkoopt zijn oude installatie online.

DSC09830

Nu brouwerij Van Honsebrouck verhuisd is naar de nieuwe gebouwen in Emel­gem wordt de brouwerij in Ingelmunster ontmanteld. Sinds midden januari is de nieuwe brouwerij functioneel. Momen­teel wordt de bottelarij opgestart en draait de brouwerij op 75 procent. Som­mige grote biertanks werden mee ver­huisd naar de nieuwe site. Zo was er in november nog de spectaculaire verhui­zing van drie grote ‘krieketanks’ van vijf ton elk.

van-honsebrouck

Maar er blijft nog veel over en dat wordt per opbod verkocht. Een heleboel mate­riaal van de voormalige site mag de deur uit en daarom loopt er binnenkort een openbare verkoop van ruim 300 kavels. Het gaat om brouwketels, flessenspoe­lers en kurkmachines, maar evenzeer om kantoormateriaal, trappen en silo’s. “Er zijn ook allerhande pompen, leidin­gen en opslagtanks die gebruikt kunnen worden om bier te brouwen. Maar ze zijn ook geschikt voor pakweg een landbouwbedrijf”, zegt CEO Xavier Van Honsebrouck. “Alles wat we niet meer gebruiken, mag weg.”

Voor vijf euro kan je een bod doen op een silotank. De bieding op een heftruck – het duurste voorwerp van de veilig – start op 1.500 euro. Wil je ineens een gooi doen naar alles, dan moet je daarvoor voorlopig 16.000 euro neertellen. De veiling begint op 11 maart en loopt af op het einde van de maand. “In de loop van april wordt de site dan ver­kocht aan de nieuwe eigenaar”, zegt Van Honsebrouck.

Klik hier voor de link naar de online veiling

Bron : Agripress.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s