JAN PATERNOSTER EN DAAN WAKEN OVER DUVEL

NIEUWE TV-SPOT LAAT DE KIJKER HET UNIEKE EN MAGISCH RIJPINGSPROCES VAN DUVEL ONTDEKKEN

duvel3

Gisteren lanceerde brouwerij Duvel Moortgat een nieuwe tv-spot waarbij het unieke rijpingsproces van het speciaalbier Duvel centraal staat. De kijker wordt meegenomen op een nachtelijke reis doorheen de brouwerij om uiteindelijk uit te komen in de mythische rijpingskelders van Duvel. Hij maakt er vanop de eerste rij mee met hoeveel passie, zorg en vakmanschap de rijpende duvelflesjes omringd worden. Het gaat zelfs zover dat Jan Paternoster, frontman van de band Black Box Revelation en Belgische singer-songwriter Daan hun gitaar boven halen en het beste van zichzelf geven om het bier optimaal te laten rijpen tijdens de nacht-shift. Samen met hun muzikaal talent, als extra ingrediënt voor het rijpende bier, staat Duvel garant voor een uniek proces van 90 dagen en een unieke smaakervaring.

Voor Daan Stuyven is het al een tweede samenwerking met de Belgische familiebrouwerij. In 2011 ontwierp Daan al een glas voor Duvel Design Collection. Daan : “Duvel is een Belgische speciaalbier dat over de hele wereld gekend is en dat ik regelmatig zie opduiken in creatieve middens omdat het zo no-nonse, zo authentiek is. In 2011 kon ik al met de brouwerij samenwerken en dan merk je snel hoeveel tijd en energie er geïnvesteerd wordt om alles perfect te krijgen. Ik heb dan ook niet getwijfeld om mijn muzikale klassieker “Icon” voor deze TV-spot te gebruiken en de song samen met Jan Paternoster opnieuw in te spelen.

duvel2

Jan Paternoster ontdekte tijdens de opnames de wondere wereld van het brouwen. “Ik was bijzonder onder de indruk. Ik drink wel eens een pintje, maar ik had nog nooit gezien wat er in werkelijkheid allemaal bij komt kijken om een bier te brouwen en Duvel is dan nog ‘een ras apart’. Toen ik al die tienduizenden flesjes zag in de rijpingskelders, werd het mij pas duidelijk hoeveel liefde en tijd je als brouwer in je product investeert. Net zoals wij onze instrumenten koesteren, zijn brouwers bezig met hun bier. Schoon om te zien!

duvel1

Sinds het ontstaan van de brouwerij in 1871 wordt er met heel veel passie en straf vakmanschap speciaalbieren gebrouwen.

Michel Moortgat : “Duvel brouwen en hergisten duurt in totaal 90 dagen. De oorspronkelijke giststam werd door de familie Moortgat in de jaren 1920 geselecteerd en is afkomstig uit Schotland en het is die gist die we nog steeds gebruiken. In deze nieuwe TV-spot willen we tonen dat je voor kwalitatief, goed en lekker bier, niet over 1 nacht ijs gaat, maar dat je de tijd neemt om met de meest kwalitatieve ingrediënten een speciaal bier te brouwen. En we zijn vereerd om hiervoor te kunnen samenwerken met Belgisch toptalent dat evenveel passie en toewijding in hun muziek steekt ”.

90 dagen : tradities veranderen nooit

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Duvel gist voor een eerste keer in kuipen, bij 20 tot 26°C. Na de rijping in de lagertanks, waar het bier wordt afgekoeld tot -2°C en dan is het speciaalbier klaar om te bottelen en zal het opnieuw hergisten in de fles. Twee weken lang hergist Duvel in de warme kelders (24°C) en daarna komt Duvel terecht in koude kelders (5°C), waar het zes weken verder rijpt en stabiliseert. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek in de wereld en draagt bij tot de verfijnde smaak en het zuivere aroma van Duvel. Pas wanneer Duvel na 90 dagen zijn rijk smaakpalet heeft bereikt, mag het de brouwerij verlaten en is het klaar voor de Belgische en internationale markt. Dat diep respect voor traditie binnen een hoogtechnologische werkomgeving is de beste garantie om bierliefhebbers – vandaag en morgen – intens te laten genieten van dit kwaliteitsbier.

duvel5

duvel4

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s