Vlaams-Brabantse wielerbieren lessen dorst van koersfanaten

De koers beleeft de volgende weken hoogdagen . In het zog van de koplopers volgen de wielerbieren. In Vlaams-Brabant kunnen de wielerfans terecht bij twee bieren: Cyclist uit Keerbergen en 1000 KM uit Kapelle-op-den-Bos.

cyclist2

In een vergelijkende test tussen twaalf geselecteerde wielerbieren gooide vooral Cyclist hoge ogen. “Het werd verkozen tot beste blond wielerbier en tweede beste bier overall”, zegt Bruno Steurs van Cyclist. “Wij hopen door te groeien en een vaste waarde te worden.” Dat is inderdaad geen evidentie. Om het succes van het nog jonge Kwaremont-bier te evenaren is een heuse marketingmachine nodig.

Cyclist is een idee van en voor Hopperdehop uit Keerbergen en wordt gebrouwen door Boelens in Belsele. De naam verwijst naar de oudere benaming voor een wielrenner. Op het etiket staat een coureur in een wiel met spaken. Cyclist is blond bier met een alcoholgehalte van 6,5 procent.

Kenners omschrijven het als “een smaakbom”. Het lijkt op Ipa, de herboren trendy biersoort. “Het bier heeft een fruitig aroma, dat later exotisch wordt terwijl het bitter zich opbouwt”, zei de jury die de test deed.

cyclist

Het goudkleurige 1000 KM wordt gebrouwen door Den Triest, een microbrouwerij uit Kapelle-op-den-Bos. Het bier wordt verkocht ten voordele van de actie ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen kanker’. De drie nullen zien eruit als spaken. Het alcoholgehalte bedraagt 7,5 procent. “Het bier geurt erg fruitig, met een licht bittere nasmaak”, stelde de jury.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – foto’s : http://www.cyclistbier.be

Advertenties

Een gedachte over “Vlaams-Brabantse wielerbieren lessen dorst van koersfanaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s