Duvellovers bepalen zelf welke hop de brouwer zal gebruiken in 2017

Duvel Tripel Hop : zes smaken, één winnaar

Bepaal mee welke variant op de markt blijft

Na 6 edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar jullie, de fans, te luisteren. De brouwerij lanceert daarom de ultieme ‘proef’: een blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving. Proef, stem en beslis mee welke Duvel Tripel Hop permanent beschikbaar zal zijn vanaf 2017.

image
Proeven doen we met al onze zintuigen. Eigenlijk proeven we zelfs met nog meer dan onze zintuigen alleen, want ook de verwachtingen die we van een product hebben als we bijvoorbeeld het etiket zien, beïnvloeden onze smaak. In het Duvel Tripel Hop Tasting Kit wachten zes Duvel Tripel Hop brouwsels je op en om de proefervaring nog specialer te maken zijn de onderlinge flesjes onherkenbaar gemaakt. Blind tasting pur sang! Aan jou om de zes variëteiten te proeven en je smaakbevindingen zorgvuldig neer te schrijven met het zwarte Duvelpotlood in de kit. Na de tasting onthult de bijgevoegde tasing leaflet welke fles welke hop bevat. Welke geniet je voorkeur? Breng je stem online uit op www.duveltripelhop.be. De grootste favoriet wordt vanaf 2017 permanent gebrouwen.

image

PROEF & STEM op www.duveltripelhop.be. Stemmen kan tot 1 juni 2016.
De tastingkits en het bier zijn beschikbaar in België vanaf 1 april.
Richtprijs in supermarkt en bij drankhandel is 11,99€ / box.
Ook in de horeca kan je de verschillende Duvel Tripel Hop bieren proeven.

Duvel Tripel Hop : de fans aan het woord over hun hop preferé

Aan Duvel Tripel Hop fans is er geen gebrek en zij hebben alvast een keuze gemaakt. Ontdek hier de filmpjes : www.youtube.com/duvel

Brouwmeester Hedwig Neven heeft een voorkeur voor de Duvel Tripel Hop uit 2012, gebrouwen met Citra. “De Citra is een explosieve hop met een ‘in your face’ smaak van citrustoetsen die erg complementair zijn aan de Duvel.”, terwijl Sofie Vanrafelghem graag Duvel Tripel Hop Equinox drinkt. Zij trouwde in het jaar dat Equinox gelanceerd werd en heeft dus ook een emotionele band met de Duvel Tripel Hop uit 2015.

image

Dat er beslist werd om een jaarlijkse Duvel Tripel Hop te brouwen, is de “schuld” van de Lambikstoempers. Wanne verklaart zijn liefde dan ook maar al te graag voor de Duvel Tripel Hop uit 2007 en 2010, gebrouwen met Amarillo. “De aromatische hop Amarillo heeft een zalige bitterheid. Het is wild en echte rock ’n roll in een glas.”

image

Axel Daeseleire koos de exotische hopsoort Sorachi Ace uit 2013 : “Eens je de klassieke Duvel-smaak loslaat en de Sorachi Ace proeft, ga je op smaakavontuur met een zeer exotische bestemming als eindhalte.”

image

Sepideh Sedaghatnia van het restaurant Divin by Sepi en bekend als jurylid van Mijn Pop-uprestaurant liet zich verleiden door de Amerikaanse experimentele hop HBC 291 die werd gebruikt voor de meeste recente Duvel Tripel Hop. Sepideh : “De HBC 291 past bij een filosofie van experimenteren. De hop balanceert perfect tussen fris en zuur. Het doet me denken aan de lente, het seizoen van de hopscheuten.”

image

TV-chef Jean Philippe Watteyne van iCook in Mons ging eerder dit jaar al aan de slag met het design van Mini Duvel en is een trouwe Duvel fan. Zijn voorkeur gaat uit naar Mosaic, een hopsoort die gebruikt werd voor Duvel Tripel Hop van 2014.

  1. image

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s