Trio studenten zet eigen Ikarus-bier in de markt

GULLEGEM/WEVELGEM/LENDELEDE – Jonas Delva (23), Jon Huyghe (23) en Bram Verstraete (22), drie studenten bio-ingenieur, hebben al een tijd een eigen bier uitgebracht. Nu willen ze hun Ikarus echt in de markt gaan zetten.

Jon Huyghe (links), Jonas Delva (midden) en Bram Verstraete willen hun Ikarus nu telkens meer bekendheid geven. (Foto AV))
Jon Huyghe (links), Jonas Delva (midden) en Bram Verstraete willen hun Ikarus nu telkens meer bekendheid
geven. (Foto AV))

 

Wevelgemnaar Jonas, Jon uit Lendelede en Bram uit Gullegem zijn bierliefhebbers. Ze begonnen al in oktober 2013 met de ontwikkeling van een eigen biertje. Dat probeerden ze eerst uit bij vrienden en kennissen. Ze schaafden het bij tot het huidige product. In de zomer van 2015 lanceerden ze hun vennootschap brouwerij De Landing. In het weekend voeren ze nu promotie voor Ikarus via speciaalzaken en drankencentrales in de wijde omgeving van Kortrijk.  “Wij beschouwen onze Ikarus nog altijd als een uit de hand gelopen hobby, maar hebben toch beslist het bier te commercialiseren”, zegt Bram. “Er zijn te veel mensen die het al proefden hebben en er voor gevallen zijn.” “Wij brouwen ons bier wel degelijk zelf maar lieten het tot voor kort produceren door brouwerij Eutropius”, gaat Jon verder. “Ondertussen gingen wij in zee met Deca Services in Woesten, waar onder meer ook De Struise Brouwers hun biergamma produceren. Geld voor een complete eigen brouwinstallatie hebben wij nu niet.”

EIGEN GLAS

De Ikarus is voor veel liefhebbers en zeker voor fans van bruin bier een zeer lekker biertje. Het hoort met zijn alcoholpercentage van 10 procent zonder twijfel tot de zwaardere bieren en kreeg door het gebruik van vijf soorten mout, drie verschillende hopsoorten en drie soorten kruiden een zeer aangename smaak die zowel vrouwen als mannen bekoort. “Het is een specialleke dat bij een steeds rui mer publiek ingang begint te vinden”, zegt Jon.

De Ikarus wordt verkocht in 33 cl-flessen en heeft een eigen glas. Kostprijs ligt rond 2 euro. Het trio speelde op veilig en begon met een productie van 5 hectoliter. Dat volume werd dan stil aan opgedreven tot 30 hectoliter en op die manier ging toch al meer dan 50 hectoliter over de toonbank. Voorlopig vind je de Ikarus alleen in speciaalzaken en drankencentrales. Binnenkort kun je het ook proeven in enkele cafés in het Kortrijkse en aan de kust en bestaat er interesse uit Charleroi en Limburg.

BLONDE VARIANT

De drie hobbybrouwers hopen hun huidige, bruine Ikarus op termijn te kunnen aanvullen met een blonde variant en een zogenaamde Indian Pale Ale (IPA).  “Toch zijn wij niet echt van plan van brouwen onze stiel te maken”, zegt Bram. “Alle drie moeten wij dit schooljaar afstuderen als bio-ingenieurs die gespecialiseerd zijn in medicinale biologie.” “Bier brouwen moet voor ons een hobby blijven”, bevestigt Jon. “Uit liefde voor het vocht, om uit de kosten te geraken en om een beetje winst te maken. Het zou al heel raar moeten gaan dat ons product zo succesvol wordt dat wij er ons helemaal op moeten focussen”, zegt Jon. Al sluit hij niet uit dat die eigen brouwinstallatie er op termijn toch komt.

Info : www.brouwerijdelanding.be

Bron : Krant van West-Vlaanderen – Kortrijk Handelsblad 25 maart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s