Vijf dagen Lambiekfestival

ALSEMBERG • Dit jaar duurt het Lambiekfestival liefst vijf dagen! Van woensdag 20 tot en met zondag 24 april word je ondergedompeld in de boeiende wereld van dit dorstlessend streekproduct. Op 20 april opent Twee eeuwen biercultuur in de Zennevallei in bezoekerscentrum De Lambiek, Gemeenveldstraat 1. In deze expo leer je alles over de Vlaams-Brabantse bieren brouwcultuur sinds 1800 aan de hand van foto’s, getuigenissen en documenten.

lambiekfestvial

Speciale aandacht gaat naar verhalen uit de streek, maar ook de politieke en socio-culturele rol van brouwers komt aan bod, naast de ontwikkeling van het café- en verenigingsleven, de beeldvorming van alcohol in reclame, liederen en wetgeving, en de opkomst van producenten- en consumentenverenigingen ter bescherming van de biercultuur.

Tussen 22 en 26 april kan je al wandelend en fietsend de Lambiekroute ontdekken met vertrek in De Lambiek. De 16 km lange wandeltocht ‘De Lambiekroute’ brengt je langs de verschillende brouwerijen die de gemeente rijk is. Daarnaast is er een fietstocht naar Halle met bezoek aan brouwerijen Boon en De Herberg of een fietstocht door Groot-Beersel met bezoek aan de brouwerijen 3 Fonteinen en Oud Beersel.

 

lambiekfestival

Hoogtepunt van het Lambiekfestival is het Lambiekfeest op zondag 24 april. Die dag ben je tussen 11 en 20u welkom voor een gezellig volksfeest met Lambiekbieren in stenen kruiken en traditionele streekgerechten. Verder staan er folkmuziek, kinderanimatie, huifkartochten en een ambachtenmarkt op het programma.

• Info: www.delambiek.be

Bron : De Streekkrant Zennevallei 13 maart (ES/foto lgo)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s