Van garage naar echte brouwerij

Wat startte als een vriendenhobbyproject gaat over in een nieuwe brouwerij die vorige zondag z’n deuren opende voor het grote publiek : Brouwers Verzet werd Brouwerij ’t Verzet in Anzegem.

DSC_0226

Het verhaal begon in 2008 toen Koen Van Lancker (rechts op onderstaande foto) , Alex Lippens (centraal op onderstaande foto) en Joran Van Ginderachter (niet op de foto) als enige drie afstudeerden in de biochemie richting brouwen.  Om elkaar niet uit het oog te verliezen besloten te vrienden samen een bier te brouwen. Primitief, 100 liter met een grote kookketel op een gasbekken en een oud olievat als filter.

DSC_0245

Hun eerste brouwsel was de blonde Rebel Locale.  Momenteel hebben ze 6 bieren in hun assortiment. De evolutie is heel groot : van garage naar moderne brouwerij, van 1000 liter naar 75000 liter en van soepkom tot grote eiken vaten. Koen is de hoofdbrouwer en werkt al voltijds in Anzegem, er is een verkoper in dienst en Joran is uit het project gestapt om in Amerika z’n brouwersdromen waar te maken.

“De mannen van ’t Verzet” experimenteren constant met nieuwe hop- en brouwcombinaties om zo in de toekomst hun aanbod uit te breiden.  Maar alle bieren hebben gelijke items : met passie gebrouwen en  zorgen voor een unieke smaak, rekening houdend met de Belgische biertraditie.

In de toekomst zal de brouwerij ook te bezoeken zijn.

Info : www.brouwersverzet.be

Hieronder nog enkele foto’s van de opening vorige zondag :

DSC_0243 DSC_0242 DSC_0241 DSC_0237 DSC_0234 DSC_0227 DSC_0225 DSC_0236

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s