Leuven Leisure pakt uit met eigen bier

De Koeieschieter. Onder die naam lanceert Leuven Leisure een eigen bier. Dat kon niet uitblijven: de Leuvense toeristische onderneming zet al enkele jaren onder de naam Beer Hop de biercultuur uit de Leuvense regio in de kijker met bierwandelingen en fietstochten naar brouwerijen.

Het bier wordt gemaakt door brouwerij De Vlier in Holsbeek. “De hop uit het Hageland is afkomstig van de tuin van brouwer Marc Andries. Dat hebben we gecombineerd met citrusextracten. Dit zorgt voor een aromatisch blond bier dat vooral goed smaakt op een warmere dag”, zegt Sebastiaan Cloet.

leuvenleisure

 De wat ongewone naam verwijst naar een Leuvense legende. Op een nacht in 1691 dachten de Leuvenaars dat de Fransen de stad zouden binnenvallen. “Vanop de stadsmuren vuurden ze op de nachtelijke gestalten, die ’s ochtends koeien bleken te zijn. Sindsdien dragen de Leuvenaars onder meer de bijnaam van koeienschieters.”

Het etiket is ontworpen door de Leuvense tekenaar Roel Renmans. Voor Leuven Leisure is dit geen eenmalige creatie. “We plannen een reeks bieren te maken met lokale brouwers”, zegt Cloet. De Koeieschieter is verkrijgbaar bij Leuven Leisure vooraan in de Tiensestraat in Leuven.

Info : www.leuvenleisure.com

Bron : www.madeinvlaamsbrabant.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s