Nieuwe brouwerij én ook mouterij

EMELGEM – De Belgische Originele Moutbakkerij en D’Oude Maalderij slaan de handen in elkaar. Langs de Ardooisesteenweg is Jef Pirens (35) volop bezig met zijn nieuwe brouwerij op te bouwen en Rumbekenaar Bert Van Hecke (37) zal er ook zijn moutbakkerij in onderbrengen. “Ooit samen een bier brouwen ? Dat is perfect mogelijk.”

Jef Pirens (links) van D'Oude Maalderij en Bert Van Hecke van de Belgische Originele Moutbakkerij slaan de handen in elkaar. (Foto Frank)
Jef Pirens (links) van D’Oude Maalderij en Bert Van Hecke van de Belgische
Originele Moutbakkerij slaan de handen in elkaar. (Foto Frank)

Emelgemnaar Jef Pirens (35) en Bert Van Hecke (35) – Een Rumbekenaar die momenteel nog in het Limburgse Bree woont, maar straks terug naar zijn thuisgemeente verhuist – hebben allebei al ruimschoots hun sporen verdiend in de brouwerswereld. Bert werkte al bij Rodenbach, Orval en Sint-Bernardus, maar was ook aan de slag in de Verenigde Staten en Shangai. Tot voor kort was hij brouwmeester bij Martens Pils. Drie jaar geleden stond hij  aan de wieg van BOM Brewery, de allereerste  moutbakkerij van de wereld.

De voorbije negen jaar woonde  Bert in Bree, maar straks ‘landt’ hij opnieuw in de heimat. “Aanvankelijk wou ik helemaal van nul beginnen en investeren in een eigen brouwerij”, zegt hij. “Maar een jaar geleden leerde ik Jef Pirens van D’Oude Maalderij kennen. Hij vertelde me over zijn plannen om een brouwerij op te starten en we besloten om onze krachten te bundelen.”

ELKAAR VERSTERKEN
De moutbakkerij zal naast de nieuwe brouwerij komen. “In juli willen we volledig operationeel zijn”, legt Jef Pirens uit, die op de site ook het stemmige streekbiercafé De Brouwerij runt. “We zullen elkaar ook niet kunnen beconcurreren, want daarvoor zijn onze bieren te verschillend. We willen eerder samenwerken en elkaar versterken.”

Bert Van Hecke blijft zich helemaal concentreren op zijn moutbakkerij. “Maar het is logisch dat we elkaar  met raad en daad zullen bijstaan”, aldus Jef. “Twee brouwers onder hetzelfde dak, die vinden elkaar uiteindelijk.” D’Oude Maalderij wil het gamma aan speciaalbieren verder uitbreiden. “Daarom heb ik nu al eiken vaten aangekocht en ben ik nog op zoek naar foeders.”

De bieren van Bert – Triporteur – die grotere volumes beslaan, blijven in Limburg gebrouwen. “Maar Bert zal mijn installatie van tien hectoliter wel kunnen gebruiken om nieuwe bieren met zijn eigen mouten te ontwikkelen. Of we ooit samen een bier zullen creeren ? Dat is perfect mogelijk.”

Naast een doorgedreven samenwerking wil het duo ook werk maken van biertoerisme. “Bezoekers zullen  de nieuwe brouwerij kunnen ontdekken en straks ook de moutbakkerij kunnen bezichtigen. En dat is uniek in de wereld. Hier zal je dus het volledige verhaal en brouwproces van nabij kunnen volgen.

Info : www.doudemaalderij.comwww.bombrewery.com.

Bron : De Weekbode Izegem 22 april

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s