Amerikaanse brouwerij New Belgium lanceert bier op basis van Bolleke De Koninck

Lips of Faith : De Koninck Flowering Citrus Ale van New Belgium Brewing

Sinds de heropening van Stadsbrouwerij De Koninck in 2015, heeft de brouwerij niet stil gezeten. De brouwers kregen carte blanche om een nieuw bier te maken, mét resultaat. Ze begonnen te experimenteren en zo ontstond de Wild Jo, ook wel Belgian Wild Ale genoemd. Dat het een goede creatie is, werd duidelijk nadat Wild Jo twee medailles in de wacht sleepte.

dekoninck1

Ondertussen zijn er ook al drie testbrouwsels te proeven en de De Koninck brouwer is ondertussen ook naar Amerika vertrokken voor een toffe samenwerking met New Belgium Brewing in Colorado. New Belgium Brewing besloot voor zijn 25e verjaardag samen te werken met Brouwerij De Koninck om een uniek, zomers biertje te brouwen: De Koninck Flowering Citrus Ale.

De Koninck brouwer & New Belgium brouwer
De Koninck brouwer & New Belgium brouwer

Dit nieuwe biertje behoort tot de Lips of Faith collectie van New Belgium. De Koninck Flowering Citrus Ale uit de Lips of Faith serie is een hemelse explosie van citrusvruchten en bloemen. Proef van frisse limoen- en citroen toetsen en ruik het aroma van hibiscus en rozenblaadjes. De Koninck Flowering Citrus Ale van New Belgium is het ideale biertje voor tijdens de warme zomerdagen.  De Koninck Flowering Citrus Ale met een alcoholpercentage van 7,5% is voorlopig enkel te verkrijgen in de VS en dit vanaf 20 juni 2016.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s