Nieuwe bierorde The Beer Pilgrims

VLETEREN  Bierdorp  Oostvleteren heeft zijn eerste bierproeversvereniging. Een onoverkomelijk gevolg voor dit charmante dorp. Bjorn Baron en Kristof Bliek zijn de oprichters.

De eerste bijeenkomst was een succes. De zes bieren die op de toog staan werden ‘geproefd’. Een twintigtal mensen sloot zich meteen aan bij de nieuwe bierorde. (Foto RVL)
De eerste bijeenkomst was een succes. De zes bieren die op de toog staan werden ‘geproefd’. Een twintigtal
mensen sloot zich meteen aan bij de nieuwe bierorde. (Foto RVL)

“Het lijkt misschien de logica zelf dat een gemeente met drie brouwerijen – waar onder andere de meest prestigieuze bieren ter wereld worden gebrouwen – een bierorde heeft. Helaas bleek dat tot voor kort niet het geval”, begint Kristof Blieck zijn verhaal. “’t Molenhof en ’t Oud Postje zijn stilaan bekend geworden als de stek voor lekker eten en lekkere bieren. Met meer dan tweehonderd bieren in het aanbod, een dozijn ervan op tap, is het een trefpunt voor Bourgondiërs. Enkele van hun vaste klanten gaven al een tijdje te kennen dat ze meer te weten willen komen over het bierwereldje. Op initiatief van Bjorn Baron werd een eerste bijeenkomst georganiseerd met een tiental mensen die interesse vertoonden.

Het werd een meevaller en daarom besloten ze om een vereniging op te richten: The Beer Pilgrims waren geboren. Het woord Pilgrims verwijst naar de (zoek)tocht naar de smaak, de link met de vele ‘religieuze’ bieren in  België en het is bovendien ook de naam van een hopvariëteit. Het is een bitterhop”, licht Kristof nog toe.

Het bestuur bestaat uit: Bjorn Baron (voorzitter), Kristof Blieck (vice- voorzitter), Wendy Neuville  (penningmeester), Hans Vanhoutte (secretaris) en Pieter Waeyaert (bestuurslid en biermeester). “Het doel van de vereniging is om meer te doen dan gewoon bier te drinken. Het is eerder een socioculturele vereniging waarbij de leden als vrienden de rijke biercultuur kunnen ontdekken. De activiteiten gaan over leren proeven, proeven en vergelijken, brouwerijbezoek,  productieprocessen tot zelfs koken met en  tafelen met bieren.

Kortom de bierwereld in al zijn facetten. The Beer Pilgrims hebben bovendien de eer en het geluk dat hun voorzitter ook de beste bierschenker (sommelier) van België is. Ontdek samen met ons bier in al zijn glorie: de cultuur, smaak, productie, geschiedenis en gastronomie. We doen dus meer dan bier drinken alleen. The Beer Pilgrims willen bier proeven met kennis van zaken”,besluit Kristof. “Iedereen kan vrijblijvend naar een van onze tweemaandelijkse activiteiten komen, telkens de op de eerste maandag van die maand. Die bijeenkomsten zullen meestal plaatshebben in ’t Oud Postje in Oostvleteren. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

Info: bkristof@skynet.be of bij Bjorn Baron in ’t Oud Postje.

Bron : Het Wekelijks Nieuws West van 22 april (RVL)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s