t Kapittel heeft eigen bier

WERVIK – In november volgend jaar zal Glenn Carrein (27) tien jaar uitbater zijn van Gasthof ‘t Kapittel in de Ooievaarsstraat. Het feest daarrond is nu al begonnen met meer dan een jaar lang allerlei acties,  extra’s en proeverijen. “Elke dag wat anders”, zegt de cafébaas. ’t Kapittel is eigendom van de brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem. In samenwerking met die brouwerij is er nu ook een eigen bier ’t Kapittel. Gasthof ’t Kapittel bestaat al sedert half maart 1755.

Cafébaas Glenn Carrein met het nieuw bier ’t Kapittel, licht amberkleurig en van hoge gisting. (Foto MV)
Cafébaas Glenn Carrein met het nieuw bier ’t Kapittel, licht amberkleurig en van hoge gisting. (Foto MV)

“Het gaat om een van de oudste cafés in Wervik”, zegt uitbater Glenn. “Van een burgerhuis is dat hier destijds een herberg geworden. Ik ben hier begonnen met mijn pa Filiep zaliger en mijn broer Kenneth. “Sedert 2010 doe ik het alleen. In de grote zaal vonden er hier lang geleden fuiven plaats. Toen er ‘Bal  van ’t Kapittel’ was (onder meer met dj Francis Vantomme, red.), lokte dat veel volk. Dat was het geval  tijdens de zomerkermis.”

“ Om het tienjarig bestaan te vieren, willen we weer zo’n fuif organiseren, al dan niet een galabal. Graag  zouden we ook alle vorige uitbaters uitnodigen om samen met ons te vieren.”

HAPPY HOUR
“Elke dag valt er nu wat te beleven. Op woensdag is er van 18.30 uur tot 19.30 uur een happy hour. Wie op donderdag drie bestellingen vraagt, krijgt een vierde drankje gratis. Vrijdag is in Wervik de wekelijkse marktdag en dan serveren we iets huisgemaakt. Dat gaat van wafels tot een cake. Vrijdag van 22 tot 23 uur is er een happy hour van shots. Tijdens het weekend staan er van 11 tot 14 uur hapjes op de toog.”

“We zijn aan het opzoeken wat er hier allemaal is geweest sedert het ontstaan van ’t Kapittel. Klanten vertelden me over tombola’s met  omslagen die aan een touw boven de toog hingen. Wel, een tombola op zo’n ouderwetse manier willen we opnieuw gaan doen. Met als prijzen gadgets en drankbonnen.”

En nu is er dus ook het eigen bier ’t Kapittel met het bijhorend glas. “Het gaat om een oud recept dat we samen met de brouwerij Omer Vander Ghinste hebben herzien en afgesteld”, vertelt Glenn. “Het is een licht amberkleurig bier van hoge gisting, kruidig en lichtzoet met een alcoholgehalte van 10,5 graden.” ’t Kapittel wordt verkocht tegen 3,50 euro.

GROOT TERRAS
Er zijn nog plannen. “Nu De Grote Harmonie niet meer bestaat, is boven het repetitielokaal vrij en richten we dat in als een retrocafé”, zegt Glenn. “Eén keer per maand zou ik daar een bierproeverij willen  organiseren. Met de nodige uitleg over de bieren. Bierproeverijen zijn in opmars. Alle info volgt nog.”

Gasthof ’t Kapittel beschikt over een groot terras en dat is in de warme maanden een extra troef. “Nu zijn we gesloten op maandag en dinsdag, in het seizoen alleen maar op dinsdag”, zegt Glenn. “Precies omwille van het komend seizoen, lanceren we nu al deze acties. Zo’n initiatieven zijn ook plezant voor Wervik. Meer leven in de brouwerij dus. De roddel van ‘Wervik is dood’ gaat niet op. Er valt altijd wel iets te beleven in Wervik.”

“Nog meer acties volgen. We gaan ook iets doen tijdens het EK voetbal in Frankrijk. Er komt alvast weer een groot scherm zoals tijdens het WK twee jaar geleden.” Alles is te volgen op de Facebookpagina van Gasthof ’t Kapittel.

Bron : De Weekbode Menen van 22 april (Erik De Block)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s