4de bierfestival in Koekelare

Hierbij start ik met het welkomwoord van het persbericht van de organsatie :

Op zaterdag 14 mei wordt CC De Balluchon weer omgedoopt tot de grootste bruine kroeg van West-Vlaanderen. Net zoals de voorbije 3 jaar verwelkomen we 18 brouwerijen die er samen meer dan 100 pareltjes van bieren komen voorstellen. Ieder jaar streven we er naar om een ander bierfestival te kunnen aanbieden voor de bezoekers. Zo zijn er dit jaar weer 6 nieuwe brouwerijen die voor de eerste maal deelnemen waaronder Brouwerij Emelisse uit Nederland. Eigenlijk mogen we onze naam dus veranderen in INTERNATIONAAL STREEKBIERENFESTIVAL.

Intussen zal het voor de meeste mensen wel normaal lijken maar toch blijft het uitzonderlijk: DE DOLLE BROUWERS zijn voor het 4de jaar op rij van de partij en dit blijft toch wel onze grootste exclusiviteit want ze nemen aan geen enkel ander evenement deel! Dat maakt van ons bijzonder trotse Bierfanaten!

De toegang is GRATIS en IEDEREEN is welkom, niet enkel de bierliefhebbers. Wijnbar Jovino zorgt voor een selectie aan wijnen en cava, de frisdrankbar is open voor de BOB’s en kids.

Voor de kinderen voorzien we een mooi springkasteel op het terras. Van bier proeven krijgt men honger dus zorgen we ook voor de nodige catering. Bij Handsaeme Fois Gras kunt u terecht voor bordjes met artisanale salami, paté en kaas, Traiteur Tom zorgt voor een lekkere barbecue en pastagerechten waarmee de grotere honger kan gestild worden.

Door deel te nemen aan onze tombola steunt u niet alleen vzw De Bierfanaten maar maakt u tevens ook kans om naar huis te gaan met schitterende bierige prijzen. De live-muziek bleek vorig jaar een echte meerwaarde en maakte onze dag compleet. Dit jaar hebben we gekozen voor TEN SQUARE FEET, een lokale groep met roots in Koekelare! Een totaalevenement dus om van te genieten met familie, vrienden en andere liefhebbers van ons edele gerstenat.

Om ons evenement, naast onze eigen reclamecampagne, wat extra aandacht te geven, staan wij erop om jullie uit eerste hand alle info te bezorgen. Wij hopen u via deze persmap warm te kunnen maken voor ons bierfestival en zodoende een plaatsje in jullie krant, op jullie website, … te mogen verwerven.

Getekend de Bierfanaten.

affiche_bierfestival_koekelare

PRAKTISCHE INFORMATIE

CONCEPT
Het bierfestival is een “proeffestival”, de nadruk ligt dus op degusteren en proeven. Alle bieren worden geschonken in proefglazen van 15 centiliter. Alle brouwerijen brengen hun eigen proefglazen mee, zo wordt een bier steeds in het correcte glas geschonken, wij willen toch wel benadrukken dat dit uniek is in België. Andere festivals gebruiken meestal één universeel glas voor alle brouwerijen. De brouwers en/of vertegenwoordigers zijn zelf aanwezig en kunnen dus aan de bezoekers de nodige uitleg geven of vragen beantwoorden over de brouwerij en hun bieren. Om zowel de geoefende als niet-geoefende bierproever te kunnen plezieren hebben wij gezorgd voor een mooie mix van bekende brouwerijen en nieuw jong geweld.

PLAATS
Cultuurzaal ‘De Balluchon’
Moerestraat 19
8680 Koekelare

TIJDSTIP
Zaterdag 14 mei 2016 van 12u00 tot 24u00. De verkoop van jetons stopt een uur voor sluitingstijd. De deuren sluiten exact om 24u00.

PRIJS
De toegang tot het bierfestival is gratis. De bezoeker dient enkel te betalen voor de comsumpties. De prijs voor een jeton is 1,5 euro, er wordt ook 3 euro gevraagd als waarborg voor de proefglazen.

STANDHOUDERS (BROUWERIJEN)
West-Vlaanderen
– Brouwerij De Meester – Kuurne
– Brouwerij De Leite – Ruddervoorde
– Brouwerij Bryggja – Moerkerke/Damme
– Brouwerij Viven – Sijsele
– Brouwerij Deca i.s.m. De Kustbrouwerij – Woesten/Middelkerke
– De Dolle Brouwers – Esen (EXCLUSIEF)
– Brouwerij Strubbe – Ichtegem
– Brouwerij Van Eecke / Het Sas – Watou/Boezinge
Oost-Vlaanderen
– Brouwerij Bosteels – Buggenhout
– Brouwerij De Landtsheer – Buggenhout
– Brouwerij De Glazen Toren – Erpe-Mere
– Brouwerij Donum Ignis – Sinaai-Waas
– Brouwerij Vicaris – Dendermonde
– Brouwerij Van Steenberge – Ertvelde
Antwerpen
– Brouwerij Het Anker – Mechelen
Luxemburg
– Brasserie De Bastogne – Vaux-sur-Sûre
Limburg
– Brouwerij Wilderen – Wilderen
Nederland
– Brouwerij Emelisse – Kamperland

STANDHOUDERS (DIVERS)
– Wijnbar Jovino – Koekelare
– Wijn
– Cava
– Traiteur Tom – Koekelare
– BBQ-Specialiteiten
– Pasta’s
– Jan Deprez – Handzame
– Artisanale salami, paté en kaas

KINDERANIMATIE
Ook aan de kleinsten onder ons is gedacht. In de tuin van de Balluchon voorzien we een supercool springkasteel.

CONTACT
Robbie Defraeye
Sterrrewegel 18
8680 Koekelare
0473/63 52 09
robbie@debierfanaten.be
http://www.debierfanaten.be/index.php/streekbierenfestival

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s