Winnaar retrofiets Kwaremont

Stefaan Vanzieleghem wint retrofiets in ‘t Putje

OOSTKAMP – Naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen werd enkele jaren geleden het biertje ‘Kwaremont’ boven de doopvont gehouden. Dit jaar t(r)apte brouwerij Bavik nog wat harder, door in België en Nederland 25 ‘Koerscafés’ uit te kiezen die na de voorjaarsklassiekers een retro-koersfiets  mochten verloten aan hun beste supporters. Café ‘t Putje uit de Stationsstraat was één van de uitverkoren kroegen uit deze regio.

Xavier Wille (met magnumfles) en Koenraad Sörensen (met geschenkverpakking) moesten Stefaan Van Zieleghem (in wieleroutfit) duidelijk laten voorgaan in de strijd voor de eerste plaats met als hoofdprijs een retro-koersfiets die door caféhoudster Charlotte Danneels van 't Putje plechtig werd overhandigd. Alleen de jongste supporter blijft wat beteuterd achter. (Foto PH)
Xavier Wille (met magnumfles) en Koenraad Sörensen (met geschenkverpakking) moesten Stefaan Van Zieleghem
(in wieleroutfit) duidelijk laten voorgaan in de strijd voor de eerste plaats met als hoofdprijs een retro-koersfiets
die door caféhoudster Charlotte Danneels van ’t Putje plechtig werd overhandigd. Alleen de jongste supporter
blijft wat beteuterd achter. (Foto PH)

“Elk café dat wou deelnemen moest een sterk dossier kunnen indienen om in aanmerking te komen als Kwaremont Koerscafé”, verduidelijkt caféhoudster Charlotte Danneels van ‘t Putje. “Op basis van de  sfeer tijdens de koersen  die op groot scherm werden bekeken en de gezellige inrichting, waren wij samen  met een café uit Varsenare de enige uit onze regio die daarvoor in aanmerking kwamen. Om de prijs te winnen konden de klanten na elk biertje een pronostiek invullen waarbij de top drie van de  komende  voorjaarsklassieker moest worden voorspeld. Op het einde van de reeks werd er een  klassement opgemaakt. Vorige vrijdag werd de winnaar bekend gemaakt. Stefaan Vanzieleghem mocht met de hoofdprijs naar huis fietsen.

De  tweede beste wielerkenner werd Xavier Wille. Hij mocht een magnumfles van het blonde biertje meenemen. Derde werd Koenraad Sörensen, die tevreden mocht zijn met een geschenkverpakking. Als caféhouders schonken we dit trio nog elk een koerstrui erbovenop.” (Piet Himpens)

Bron : Het Brugsch Handelsblad 13 mei

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s