Lambiek op 25ste Weekend der Spontane Gisting

BUGGENHOUT • De Opstalse Bierpallieters bouwen hun Weekend der Spontane Gisting rond de lambiekbieren. Bijna alle lambiekbrouwers, –stekers en -experten zijn zaterdag 28 en zondag 29 mei,  telkens vanaf 15 uur, op de afspraak in Tapperij Beukenhof. Het Weekend der Spontane Gisting is aan de 25ste editie toe.

lambiek-1

Het Weekend der Spontane Gisting is wereldwijd het grootste bierfestival voor de bieren op basis van spontane gisting. Sinds jaren lokken de organiserende Bierpallieters ook veel buitenlanders naar hun weekend. Dit jaar verwacht men een grote delegatie van Italiaanse brouwers. Een weekend lang ontdekken ook zij in den Opstal de traditionele lambiek, kriek, kriekenlambiek en andere geuze.

Ter gelegenheid van de jubileumeditie organiseert men zaterdagavond een gespreks- en discussiemoment met een twintigtal topexperten van de lambieksector. Dan zullen brouwers, stekers en andere experten het bierproeffestival van de Bierpallieters gebruiken als reflectiemoment naar de toekomst toe.

weekend-web-nl2

Met de nodige biertapas belichten ze wat hen in het verleden bezig hield en welke uitdagingen ze dienen te overwinnen in de komende jaren.

Het Weekend der Spontane Gisting vindt plaats in Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18 in Buggenhout-Opstal. De inkom is gratis en Zythos-leden krijgen een welkomstdrankje.

Info : website

Bron : De Streekkrant Dendermonde van 25 mei (HuAe/Foto HuAe)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s