Vijfde bierfestival in Landen

LANDEN • Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt in en rond taverne Rufferdinge en het naastgelegen park de vijfde editie van het Bierfestival plaats. Zaterdag vanaf 15 uur tot sluiting en zondag tussen 14 uur en 22 uur, kan je tijdens deze jubileumeditie proeven van liefst 32 uitzonderlijke bieren op vat.

bierfestival_landen-1

“De voorbije jaren waren een enorm succes, en om dit lustrum te vieren doen we er nog een schep bovenop”, vertellen uitbaters Hilda Jennes en John Joiris. “De bierproevers gaan kunnen genieten van enkele exclusieve bieren op vat. We pakken o. a. uit met de Chimay Bleue, nieuw sinds vorig jaar en er werden maar 3.000 vaten van gemaakt. Waarschijnlijk kan je die nergens anders meer drinken. Verder kan je in een exclusief verzamelglas, dat speciaal voor ons bierfestival werd gemaakt, proeven van St Feuillien limited edition nr.1 (exclusief !), Red Bocq, Hommelbier, Kapittel Prior, Bush Pêche Mel, John Martins IPA, Adriaan  Brouwer, Blanche Lambicus, Lupulus Hopera, Lupulus Fructus en nog vele andere topbieren.”

HEEL WAT RANDANIMATIE

Ook aan de allerkleinsten is gedacht, met een springkasteel, clowns en grime. Zaterdag brengt de groep GUS Gentse blues, zondag neemt niemand minder dan Xandee het podium in. Met de tombola kan je naast een weekendarrangement in L’Auberge de Poteaupre in Chimay allerhande bierprijzen winnen. Koop je een verzamelglas, dan kan je zelfs je gewicht in bier winnen ! “Het festival kan enkel plaatsvinden dankzij de hulp van de mensen van Rock Landen, Kantoor Pierco, ING en onze grote steun en toeverlaat,  biersteker Karl Dimbour“,besluiten de uitbaters.

Info : 011 68 23 00 of www.tavernerufferdinge.be

Bron : De Weekkrant Sint – Truiden vna 25 mei (ErRe/foto ErRe)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s