Breemeerschcomité Pittem brouwt eigen bier om praalwagen te bouwen

PITTEM – Breemeersch is een nieuw feestcomité rond Zotte Maandag. Frank Balcaen en Lieven Vandepitte zijn de oprichters van de groep. Zij willen de Pittemnaren weer leren om zot te doen.

Het nieuwe feestcomité Breemeersch wil vanaf deze zomer uitpakken met een eigen praalwagen, maar wil eerst wat centen inzamelen. (Foto Nele)
Het nieuwe feestcomité Breemeersch wil vanaf deze zomer uitpakken met
een eigen praalwagen, maar wil eerst wat centen inzamelen. (Foto Nele)

Het nieuwe straatcomité kreeg de naam Breemeersch en beslaat meerdere straten. Het is eigenlijk een uitbreiding van het comité dat al bestond rond de Stationsstraat en de Joos de ter Beerstlaan. Lieven Vandepitte en Frank Balcaen kwamen op dit idee. Lieven vertelt : “Met de Stationsstraat en de Joos de   ter Beerstlaan hadden wij een bestaand comité, maar we waren dringend aan wat vernieuwing toe.

Vandaar dat we wat ‘uitgebluste’ straten bij ons nieuw comité wilden betrekken. Het ging om de omliggende gebieden rond de Breemeersch-beek, die de centrale westkant van Pittem omvat. Die  straten deden niks rond Zotte Maandag en de opkomst bij ons vroeger comité was laag. Ons nieuw idee was dan ook een toekomstgerichte oplossing. Wij nodigden enkele buren en inwoners van die straten uit en onze eerste vergadering bleek een succes. Intussen sloten er tien straten aan bij ons nieuw feestcomité Breemeersch.”

LOGO
Breemeersch is een lokale Pittemse beek die de gebieden rond de Stationsstraat en de Joos de ter Beerstlaan verbindt. Een naam kiezen was dus snel gebeurd. “Ons volgende punt was een logo ontwikkelen en daarvoor kregen wij de hulp van architect Steven Dejaeghere. Het logo verwijst naar het breed moeras en zo dus naar de beek. Het oker en gouden kleurenpallet is een knipoog naar moerasgrassen, gerst en bier. De 2 e’s stellen de beek voor en onderstreept letterlijk het verbindend karakter van de beek in zijn omliggende gebieden.”

“Een praalwagen maken en vooral ook met een leuk thema op de proppen komen tijdens de stoet vraagt   toch wat voorbereidend werk”, gaat Frank verder. “Wij hopen dan ook dat er heel wat medewerkers deelnemen om alles klaar te maken. We proberen alvast een thema te vinden dat past bij onze gemeente.  Wij willen de mensen wakker maken en ons Breemeersch feestcomité doen leven.”

“Naast het logo wilden wij ook wat meer financiële middelen hebben. Jaarlijks maken wij een feestwagen voor Zotte Maandag en dat kost centjes. We proberen dan ook zoveel mogelijk leden te motiveren om mee te werken.”

PLEZIERBIER
“Om onze kassa wat te spijzen werd het plezierbier Pittem op de markt gebracht onder de toepasselijke naam Breemeersch. Brouwerij Maenhout brouwde het bier, dat ondertussen te koop is. Een pakket van zes flesjes kost 12 euro en de opbrengst hiervan gaat integraal naar onze komende Breemeersch-wagen als deelnemer van de Zotte Maandagstoet.

Het Breemeerschbier is verkrijgbaar bij Dranken Truyaert, Bakkerij Martine, Fietsen Sport Lieven, Vanhoutte, Garage Laevens en garage Declercq.

Bron : De Weekbode Tielt van 27 mei (NS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s