Duvelfans laten van zich horen: Citra verkozen tot de ultieme Duvel Tripel Hop

Duvel lanceerde in april een opmerkelijke blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities.  Door de flesjes in een zwart, neutraal kleedje te steken werden de smaakpapillen extra op de proef gesteld, want welke versie zou de lekkerste zijn?  4509 Duvellovers kozen nu hun favoriet : De winnende versie met Citra-hop komt als een logisch gevolg permanent in de winkelrekken vanaf lente 2017.  Mààr omdat deze Duvel Tripel Hop-tastingpacks zo aanslaan, blijven ze nog heel even op de markt.  Het ideale plezier op zwoele zomeravonden met vrienden: Proeven, vergelijken en nog een laatste keer genieten van deze gelimiteerde uitgave. 

duveltripelhop2

Citra nr. 1

Sinds 2007 zijn de Duvelbrouwers inventief aan de slag om met een derde hopsoort Duvel een verrassende toets en extra bitterheid te schenken. Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma van Duvel aanvult.

Zes Tripel Hops later, ging Duvel op zoek naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en wou daarvoor in eerste instantie luisteren naar de duvel-fans. Met een tasting box waarin zes onherkenbare Duvelflesjes zitten, konden de bierliefhebbers uitmaken welke Tripel Hop van hen een permanent plekje op de markt krijgt. The game is over en de winnaar is bekend. 4509 deelnemers proefden en brachten hun stem uit, en hun voorkeur ging overduidelijk naar Citra. De tweede Tripel Hop die ooit gemaakt werd, krijgt een permanent plekje op de markt. Op nummer twee en drie van de lijst prijken Mosaic en Amarillo.

De Citra is niet alleen de lieveling van de stemmers, maar ook dé favoriet van Hedwig Neven, brouwmeester bij Duvel Moortgat. “De Citra is een explosieve hop met een ‘in your face’ smaak van citrustoetsen die erg complementair zijn aan de Duvel.” De Duvel Tripel Hop van 2012 rijfde zowel een gouden medaille binnen op de Brussels Beer Challenge als de consumententrofee op het Zythos Bierfestival. De Citra-Hop verrijkt het typische Duvel-smaakpallet met frisse toetsen van pompelmoes, limoen, tropisch fruit, meloen en cassis. Dat belooft voor volgende lente, want pas dan zal deze opnieuw beschiklbaar zijn.

duveltripelhop3

Tasting Box
Omdat brouwmeester Hedwig Neven de tijd wil nemen om de beste citra-hoppen te selecteren, is de wedstrijd om de ultieme Duvel Tripel Hop te bepalen afgelopen. Máár geen nood, het is niet omdat er al een winnende Duvel Tripel Hop is, dat je het spel niet meer kan spelen. Zet de Blind Tasting Box koud, haal de flesjes boven tijdens een zomerse BBQ en probeer samen met je gezelschap te raden welke smaak in welk flesje zit. Kan jij elke Duvel Tripel Hop de juiste naam geven?

Had je liever de Mosaic, Amarillo, Equinox, Sorachi Ace of HBC 291 in de winkelrekken zien staan? Op de webshop van Duvel kan je nog even je favoriete Duvel Tripel Hop bestellen. Zo komt je niet snel zonder jouw favoriete bier te zitten. 

Klik hier voor de webshop van Duvel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s