Crowdfunding met gratis bier voor nieuwe Seefbier-brouwerij

Antwerpen –De Antwerpse Brouw Compagnie (ABC), de brouwer van Seefbier en Bootjesbier, is vrijdag gestart met een crowdfundingcampagne om de bouw van een nieuwe brouwerij te financieren. Wie de campagne steunt, krijgt levenslang gratis bier. De nieuwe locatie wordt over enkele weken bekendgemaakt.
seef

ABC ging in 2012 van start met een teruggevonden recept en in archieven bewaard gist van het oude Antwerpse Seefbier. Tot nog toe werd het in brouwerij Roman in Oudenaarde gebrouwen, maar dat verandert begin volgend jaar.

“Antwerpen telde in het verleden vele brouwerijen. Ook wij hebben altijd de ambitie en de droom gehad om een nieuwe, onafhankelijke brouwerij in de stad op te starten. Na vier jaar hebben we voldoende basis om die stap te zetten”, zegt bedrijfsleider Johan Van Dyck. “De brouwinstallatie wordt 40 hectoliter groot, wat met volcontinu brouwen voor zo’n 26.000 hectoliter kan zorgen. Je zal ook tot in de brouwzaal kunnen gaan om de bieren te proeven.”

Hoeveel geld men via de zopas gestarte crowdfundingcampagne wil ophalen, wordt niet gezegd. Er zijn verschillende steunformules, met telkens de optie om maandelijks gratis een consumptie te komen drinken of jaarlijks die hoeveelheid op te halen of te laten opsturen.

De brouwerij zou in december worden opgebouwd om begin volgend jaar open te gaan.

Info : www.seef.be

Bron : http://www.nieuwsblad.be – foto : http://www.seef.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s