Toerisme Waasland lanceert toeristische bierkaart

Plan Bier Waasland: derde editie, na Vlaamse Ardennen en Scheldeland

Fietsers en wandelaars die graag een streekbiertje proeven, krijgen nu ook van Toerisme Waasland een toeristische bierkaart cadeau. Vier fiets- en drie wandelroutes verbinden zes brouwerijen en leiden bezoekers langs meer dan zestig leuke cafés in de Oost-Vlaamse regio.

brochures_planbier4
Na het grote succes van Plan Bier Vlaamse Ardennen en Plan Bier Scheldeland, lanceert nu ook Toerisme Waasland, in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen, vandaag haar eigen bierkaart met fiets- en wandelroutes. Het Waasland heeft zes erkende brouwerijen, die misschien niet de grootste van de provincie zijn, maar wel voor verrassend lekkere biertjes zorgen. Ook Plan Bier Waasland werd opgemaakt volgens het marketingconcept van Toerisme Oost-Vlaanderen. Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen, Eddy Couckuyt, blijft overtuigd van de toeristische meerwaarde van bier. ‘Onze provincie telt intussen 27 brouwerijen, die de meerwaarde van Plan Bier beginnen te erkennen. Met onze kaarten brengen we toeristen langs hun brouwerijen. Vaak zien ze er dan ook het voordeel van in om individuele bezoekers toe te staan. Vroeger kon dat in de meeste gevallen enkel in groep. Plan Bier leidt toeristen ook naar de cafés waar hun bieren geschonken worden. Onze kaarten blijken een groot succes te zijn. Van de Vlaamse Ardennen en Scheldeland samen gingen er intussen maar liefst 60.000 over de toonbank.’

Het Waasland – een fietsparadijs
Ook Plan Bier Waasland heeft alles in zich om gesmaakt te worden. De regio is een fietsparadijs, met tot fietspaden omgevormde spoorwegen, trekwegen langs rivieren, vruchtbare polders en verrassend rijke natuurgebieden. Bovendien is het een overwegend vlakke regio die zich perfect leent voor recreatief fietstoerisme. En uiteraard heeft ook het Waasland een fietsknooppuntnetwerk dat rustige en veilige fietspaden met elkaar verbindt. De meer dan zestig cafés op Plan Bier zorgen voor verfrissing én verrassing onderweg. De kaart werd vandaag op het dorpsplein van Daknam in café Den Reynaert aan pers en sector voorgesteld. ‘Wie met Plan Bier het Waasland verkent en alle routes uitprobeert, zal versteld staan van de diversiteit in het landschap’, voegde de voorzitter van Toerisme Waasland, Joris De Maere toe. ‘Het grensgebied met Zeeuws-Vlaanderen, de heide van Waasmunster, het Sigmagebied van Kruibeke, de polders van Beveren en deze prachtige groene streek rond Eksaarde en Sinaai zullen onze bezoekers verbazen. En wie helemaal voor het bier gaat, moet zeker de wandeltocht in Sint-Niklaas maken. Daar proef je zowat alles wat het Waasland te bieden heeft.’ Plan bier Waasland bestel je gratis via de compleet vernieuwde website http://www.planbier.be van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info : www.planbier.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s