10 brouwerijen voor de 1ste maal op Zwevegems Bierfestival

Op 14 en 15 augustus 2015 vindt al voor de zestiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber: 40 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor, goed voor bijna 180 verschillende bieren, dit allemaal samen op het Zwevegemse Th. Toyeplein, in de schaduw van de Sint-Amanduskerk, dat is het streekbierenfestival.

DSC_0013

Het Internationaal Streekbierenfestival op 14 en 15 augustus in Zwevegem is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierfirma’s voor de eerste maal present in Zwevegem, met name Inglorious Brew Stars, Brouwerij Maenhout, De Circusbrouwerij, Brouwerij Craeynest, Belgian Beetles Beer, Brouwerij De Meester, De Biermaekers, Brouwerij De Sater, Dikke Jan en Brasserie Les 3 Fourquets en kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Mongozo, Butcher’s Tears en Klein Duimpje uit Nederland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.

Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Goedendag Donker van Brouwerij Toye of de nieuwe Wittekerke Wild van Brouwerij De Brabandere, de Gouden Carolus Indulgence lijn van Brouwerij Het Anker of een Triporteur Bling Bling van BOM Brewery. En wat dacht je van het Beetles Beer gemaakt met….. of de nieuwe Lefort Tripel van Brouwerij Vander Ghinste.

U leest het, de lijst is te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf. Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Kartje Kilo, De Thierry’s, Beercan, Friction & The Roots Drivers en Brecht Demeire, VC De Gies of The Ed Sullivan Quartet Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van de professionele monitoren van de Funbus.

Wie graag een hapje eet tussendoor, kan terecht bij de vele hapjesstanden.

Voor meer informatie kunt u  terecht op www.flanderseventsvzw.be, of volg ons ondertussen op http://www.facebook.com/flanderseventsvzw of twitter #isbfzwevegem.

Wanneer : zondag 14 augustus 2016 van 15.00u tot 23.30u en maandag 15 augustus 2016 van   13.00u tot 23.30u. Plaats : Theophiel Toyeplein, Zwevegem

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s