Serveer vers bier via de De Koninck growler

Serveer dit eindejaar gelimiteerde craftbieren in een eigenzinnige growler

Stadsbrouwerij De Koninck stelt vijfde testbrouwsel voor : Bier van A

De brouwers bij De Koninck experimenteren erop los. Het resultaat daarvan zijn niet enkel Triple d’Anvers, het Bolleke De Koninck en Wild Jo, maar ook éénmalige testbrouwsels in allerlei kleuren, geuren, smaken en stijlen. Deze testbrouwsels vloeien – zolang de voorraad strekt – uit de tap in verschillende cafés in België en Nederland. In mei 2015 zag het eerste testbrouwsel het licht: de Imperial Red Ale. Gevolgd door Russian Imperial Stout (oktober 2015), Pierre’s Bock (maart 2016) en Lost in Spice (juli 2016). Vanaf 3 november vervolledigt testbrouwsel nummer vijf, Bier van A, de lijst unieke craftbieren. Bier van A is een eigenzinnig speciaalbier van hoge gisting met een verfrissend oranje tintje en is vanaf nu te proeven in de Belgische horeca. Maar er is nog meer goed nieuws, want vanaf nu kan je het nieuwe testbrouwsel ook thuis degusteren. Dankzij de De Koninck growler kan je vers getapt bier ophalen op de stadsbrouwerij en dus zo een liter craftbier mee naar huis nemen om samen met je vrienden of familie te degusteren of je kan er een bierliefhebber mee plezieren tijdens de eindejaarsfeesten.

dekoninckgrowler

Vers craftbier op de feesttafel

Via de shop van de Stadsbrouwerij De Koninck kan je een authentieke De Koninck growler in huis halen. Een growler is een hervulbare glazen kan van 1 liter die je laat vullen met bier, what else. Liefst van al de craftbieren van stadsbrouwerij De Koninck, uiteraard.  Zo kan je je vrienden, familieleden, buren of jezelf trakteren op een kraakvers speciaalbier, afgevuld op de brouwerij. Een De Koninck Growler kost 9,95 euro. Eentje gevuld met het nieuwste testbrouwsel “Bier van A” kost 18,95 euro. De fles (her)vullen met een De Koninck craftbier kost 9 euro. Een mooi eindejaarsgeschenk voor de bierliefhebber of een leuk alternatief voor wijn op de feesttafel want bieren en kazen, dat is een match … made in heaven en dat zeggen ze ook de collega’s bij Duvel.

Vijfde testbrouwsel :  Bier van A

Omdat de De Koninck brouwers zot zijn van brouwen, proberen ze nu eenmaal graag nieuwe dingen. Naast het brouwen van Triple d’Anvers, het bolleke De Koninck en Wild Jo, creëren ze ook regelmatig éénmalige testbrouwsels in allerlei stijlen. Ondertussen zijn ze aan een vijfde testbrouwsel toe : Bier van A. Het werd een eigenzinnig bier van hoge gisting met een verfrissend oranje tintje. Terwijl hibiscus voor een subtiel fruitig aroma zorgt, combineert dit bier ook de lichtzoete smaak van karamel en mout met een milde bitterheid.

Bier van A is een hoge gistingsbier met in de smaak een lichte toets van karamel en mout gecombineerd met een milde en breed uitgebalanceerde bitterheid”, vertelt brouwmeester Sven De Kleermaeker. “ik ben ongelofelijk blij met hoe het bier uiteindelijk smaakt en vooral de kleur van het bier vind ik écht geweldig en de hibiscusbloem geeft het bier een subtiel fruitig aroma.”

Bier van A

Bierstijl: Bier van hoge gisting

Kleur: Verfrissend oranje

Hop: Hallertau Magnum en Saaz-Saaz

Bloem: hibiscus

Alcohol: 7.5 %

Bitterheid: 22 EBU

Sedert gisteren stroomt het ‘Bier van A’ uit de tapkranen. Dit vijfde testbrouwsel werd er eentje voor een speciale gelegenheid: de 125ste verjaardag van een Antwerps icoon: Gazet van Antwerpen.  Daarom zal je ook in het pop-up café van Gazet van Antwerpen, Kaffee van Antwerpen, het bier kunnen proeven.

Jouw mening telt!

Ter inspiratie voor hun toekomstige brouwsels, zijn de brouwers ook heel benieuwd naar de bevindingen van de proevers en horen ze graag wat De Koninck fans van hun bieren vinden. Voor het vijfde testbrouwsel, Bier van A,  konden ze  rekenen op de mening van 3000 enthousiaste proevers en ook voor het volgende testbrouwsel horen ze graag wat jij ervan denkt. Zet het vijfde testbrouwsel dus snel aan je lippen en geef je mening op www.dekoninck.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s