Belgian Coast IPA

De Henegouwse brouwerij Sint-Feuillien stelde gisteren op de 2de dag van de Horeca Expo in Gent de geboorte van z’n nieuwe bierkind voor : de Sint-Feuillien Belgian Coast.

Duivel (sorry voor de woordspeling)-doet-al Bert Kruismans en bierambassadrice Sofie Van Raefelghem proefden als eerste het nieuwe gerstenat.

dsc_0134

De St-Feuillien Belgian Coast is een lichte IPA. Zijn kleur is donker goudgeel met subtiele oranjeachtige nuances. Zijn schuim is wit en stevig. De Belgian Coast IPA biedt een onvergelijkbaar palet aan aroma’s.

Het belangrijkste aroma komt van hop in al zijn vormen. Hij wordt gekenmerkt door een complex karakter, zowel fruitig als citrus, bloemig en kruidig of lichtjes harsachtig. De bitterheid is hoog, qua intensiteit en diversiteit.

De Belgian Coast IPA is een perfect huwelijk van twee brouwtradities om een bier te verkrijgen dat de intensiteit en bitterheid van een Amerikaanse IPA combineert met lichtheid en evenwicht.

7 Belgische en Amerikaanse hopsoorten werden geselecteerd : Brewer’s Gold, Magnum, Fuggles, Northern Brewer, Mosaic, Citra en Cascade.

Info : www.st-feuillien.com

dsc_0133 dsc_0132 dsc_0130 dsc_0127

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s