Gageleer viert 20 jaar met donker bier

Gisteren was het precies 20 jaar geleden dat de eerste flessen Gageleer werden gebotteld in de Proefbrouwerij in Lochristi in opdracht van de toenmalige natuurvereniging De Wielewaal uit Turnhout. N.a.v. het 20-jarig bestaan brengt Gageleer cvba-so een donker bier van 8,5%, Superior Dark, op de markt.

gageleer

Gageleer wordt gecommercialiseerd door de coöperatie met sociaal oogmerk Gageleer. Die draait volledig op enkele vrijwilligers. De verkoop was bescheiden in de eerste jaren, maar de omzet ging de laatste jaren met sprongen vooruit, van 90.000 liter in 2012 naar 153.000 liter eind oktober 2016. Gageleer wordt in hoofdzaak verkocht in Vlaanderen. Tien procent wordt geëxporteerd naar Nederland. Sinds 2003 is Gageleer een biobier. De opbrengst gaat naar de aankoop en onderhoud van natuurreservaten.

Naast de goudgele originele versie van Gageleer, 7,5% sterk, die voortaan Gageleer Original heet, komt er nu dus ook een donkere variant van 8,5%, Gageleer Superior Dark. Gageleer Superior Dark wordt gebrouwen met donkere mouten van biologische oorsprong. Gageleer Superior Dark wordt gekenmerkt door een volle smaak en een rijk maar zacht aroma van karamel en honing met daartussen een lichte toets van gagel. Het bruine bier vertoont een mooie lichtbruine schuimkraag.

Info : www.gageleer.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s